2010-05-29 11:14:31• hírek • Balog Anita

17 éves részeg autós ámokfutó tört-zúzott a városban

Nem mindennapi, szinte filmbe illő eset történt péntekről szombatra virradó éjszaka Szatmárnémeti utcáin. A 17 éves, autóvezetői jogosítvánnyal nem rendelkező A. C. - talán az elfogyasztott alkohol hatására - elkötötte nővére autóját, száguldozott a városban, több autót összetörve.

A rendőrség 23 óra körül figyelt fel a száguldozó autóra és üldözőbe is vették a régi városközpontban, ahol információink szerint már két autóban kárt tett ámokfutása során. A rend őrei az autóst a Golescu hídon keresztül szirénázva üldözték és csak nehezen lehetett megállásra bírni. Az egyenruhások akkor lepődtek meg a legjobban, amikor azonosították az autóst: egy 17 éves ifjú hölgy volt, aki igen spicces állapotban ült a lopott autó volánja mögé.

Az általa kilélegzett levegőben 0,46 mg/liter alkohol-koncentrációt találtak, ezért azonnal a Megyei Kórházba szállították, hogy vért vegyenek tőle a további vizsgálatok érdekében.

A rendőrök azt is kiderítették, hogy az autó - egy VW Passat -  amit használt, a nővéréé volt, ellopta - vagyis lopásnak minősül, hogy a tulajdonos engedélye nélkül vitte el.

Ana Malaescu, a rendőrség szóvivője a Szatmár.ro hírportálnak elmondta: mivel igen ittas állapotban ült volán mögé, akár börtönbe is kerülhet, nem beszélve az általa okozott kárról, a lopásról illetve arról, hogy nem is rendelkezett jogosítvánnyal.

A rend őrei egyelőre nem tudják, hogy mennyi kárt okozott a fiatal száguldozó, ugyanis eddig három megrongált autóról tudnak, viszont a szombati nap folyamán újabb sértettek fedezhetik fel autójukon, hogy valaki kárt tett bennük az éjszaka folyamán.

A cikkünkben felhasznált képekért köszönet Király Karikleának.


Részeg kiskorú okozott balesetet


Részeg kiskorú okozott balesetet
A csendőrség is kiérkezett a helyszínre


Részeg kiskorú okozott balesetet
Részeg kiskorú okozott balesetet


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: