2009-12-10 14:10:26• hírek • Szatmar.ro

Bolat, a hős

Bölöni egyik kedvence bravúrok sorát mutatta be, majd továbbfejelte csapatát - nézd meg.

Nem mindennapi körülmények között dőlt el a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a Standard Liege és az AZ Alkmaar közötti találkozó. A tét sem volt kicsi, hisz az Európa-ligába jutásról volt szó.

A Bölöni László által edzett Standardnak egy pontra lett volna szüksége a cél eléréséhez és folyamatosan nyomás alatt is tartotta a hollandok kapuját, ám nem volt szerencséje, hisz Jovanovicsot és de Camargót is a kapufa gátolta meg a gólszerzésben. A hollandok sem voltak restek, kontráik komoly veszélyt jelentettek, így mindkét kapus, Sergio Romero és Sinan Bolat is bravúrok sorát mutatta be. A hollandok azonban Jermaine Lens révén azonban egyszer mégiscsak túljártak a belga védelem és Bolat eszén. A 21 esztendős török kapus aztán nem akármilyen módon vett elégtételt: amikor már minden veszni látszott, a 95. percben ő is felfutott egy szabadrúgáshoz és fejjel be is vette kollégája kapuját. Ez volt a BL 1992 óta datálódó történelmének első olyan találata, amelyet kapus akcióból szerzett.



Bolatról tudni érdemes, hogy ő a marosvásárhelyi tréner egyik felfedezettje és kedvence. A napvilágot 1988-ban a törökországi Kayseriben látta meg, majd 16 évesen már a Genk kötelékéhez tartozott, innen szerződtette a Standard 2009 januárjában. Bölöni nem sokat habozott és Bolat gyorsan kiszorította a kapuból az addigi első számú hálóőrt, az ecuadori Rorys Aragont.

Bölöni bizalmát Bolat nem először hálálta meg: a tavalyi belga bajnokság utolsó fordulójának utolsó percében, 1-0-ás vezetésnél, büntetőt hárított a Gent otthonában. Döntetlennel a Standard búcsút mondhatott volna a bajnoki címnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: