2009-06-03 15:07:29• hírek • Gozner Gertrud

Ön elmegy szavazni?

Körkérdésünk során a megye közéleti személyiségeit kérdeztük meg arról, miért tartják fontosnak, hogy részt vegyenek a hétvégi Európa Parlamenti-választáson.

Fátyol Rudolf hegedűművész, a Dinu Lipatti Filharmónia igazgatója is ott lesz a vasárnapi választáson, mert mint minden magyar nemzetiségűnek neki sem mindegy, hogy ki képviseli az Európai Parlamentben. Ha magyar jelölteket juttatunk be, ők biztosan tudják, hogy miért kell harcoljanak, hogyan kell a magyarság érdekeit képviselni. Ezt a kampány során többször is bizonyították - fejtette ki az igazgató. Fátyol biztos benne, hogy akiket megszavazunk vasárnap érdemben fogják a magyarság ügyét Brüsszelben képviselni.

Stier Péter, a Szatmári Északi Színház ügyvezető igazgatója is fontosnak tartja, hogy elmenjen a hétvégi szavazásra. Stier szerint nagyon nagy megvalósítás, hogy az idén az Európa Parlamenti választások során egy listára szavazhatunk, a magyar jelöltek többé nem versengenek egymással. Az ügyvezető igazgató szerette volna ha már két évvel ezelőtt létrejön ez a megegyezés. Fontosnak tartja továbbá, hogy az erdélyi magyaroknak saját képviselőjük legyen, mert úgymond más úgysem fogja nézni az érdekeinket.

Nálunk családi hagyomány a szavazás - tudtuk meg Végh Balázs Bélától, a Babes-Bolyai Tudományegyetem adjunktusától. Vasárnap a feleségemmel együtt elmegyünk szavazni és a megfelelő helyre tesszük a pecsétet - tette hozzá. Végh tanár úr személyesen ígérte meg az egyik jelöltnek egy baráti beszélgetés alkalmával, hogy mindenképp ott lesz a szavazáson.


Június hetedikén tartják az EP-választásokat.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: