2019-06-12 07:12:04• hírek • Bede Emőke

Omló vakolathoz riasztották a tűzoltókat Szatmárnémetiben

Kedden este, 20 óra 20 perc környékén arról értesítették a tűzoltókat, hogy egy Szatmárnémeti központjában álló épület homlokzatáról több vakolatdarab is aláhullott, törmelékkel borítva be a járdát.

A helyszínre a katasztrófavédelem emelőkosaras autója vonult ki, majd a tűzoltók eltávolították a további veszéllyel fenyegető vakolatrészeket, illetve néhány dekoratív elemet is – tájékoztat hivatalos Facebook-oldalán a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség. Sajnos nem ez volt mostanában az egyetlen ilyen eset: a korábban Szatmárnémetire lecsapó, heves szélfújással és esőzéssel járó viharok jócskán megtépázzák a régóta gondozatlanul álló épületek homlokzati szerkezetét.


Az ilyen esetek minden alkalommal ráirányítják a figyelmet arra, hogy városunkban milyen sok olyan ingatlan van, mely sürgősen felújítási munkálatokat igényel. Viszont egy-egy ilyen teendő elvégzése nem olcsó mulatság, az ingatlantulajdonosok komoly költségekre számíthatnak. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal ennek okán idén 12 épület külső homlokzat modernizálási terveit finanszírozza a lakók számára, ezzel is több ezer eurós költségtől mentesítve őket. Az önkormányzat reméli, segítő szándékukkal beindul a belvárosi, rossz állapotban lévő ingatlanok külső renoválása.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: