2005-10-22 11:14:15• hírek • Szatmar.ro

Omega koncert Csíkszeredában

Az Omega a nemzeti összefogás szimbólumává vált – Több mint háromezren ünnepelték az együttest.

Az együttlét, az összefogás felemelő eseményének bizonyult az Omega pénteken, Csíkszeredában tartott koncertje. A Vákár Lajos Műjégpályán több mint 3000-en várták a legendás sztárcsapat érkezését, amely ígéretéhez híven ezúttal is több mint két órás látványos hang- és fénytechnikával bemutatott szuperprodukcióval lépett a közönség elé.

Az eseményt a Romániai Magyar Demokrata szövetség szervezte, ennek teljes bevételét pedig a székelyföldi árvízkárosultak megsegítésére ajánlották fel.

A koncert előtt az OMEGA tagjait Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere a helyi önkormányzat épületében fogadta, ahol, a marosvásárhelyi közönségtalálkozóhoz hasonlóan szintén számos rajongó is jelen volt. A kétnapos turné szombaton Sepsiszentgyörgyön folytatódott. A helyi Házasságkötő teremben tartott közönségtalálkozóra közel kétszázan jöttek el, sokan régi Omega-lemezeket és más hanghordozókat hoztak autogram-szerzés végett. Az eseményen a vendégeket Albert Álmos polgármester köszöntötte, aki úgy vélekedett, az árvízkárosultak megsegítéséért tett erőfeszítései nyomán az Omega az egységes nemzetpolitika hiteles szimbólumává vált. Kóbor János, az együttes énekese a székelyföldi útjuk során tapasztalt meleg fogadtatást méltatta. Megerősítette, az együttes jövő tavasszal újabb erdélyi fellépéseket tervez, de szó van egy bukaresti koncertről is. Benkő László, az együttes billentyűse szerint az itt tapasztalt nagyfokú szeretet túlmutat egy egyszerű koncert jelentőségén: a dalok csupán alkalmat adnak a közösségek, a magyar-magyar együttlétre. Az együttes tagjai ismét köszönetet mondtak az RMDSz-nek, valamint a Bige Holdingnak, amelynek nagyfokú anyagi támogatását. – A támogatóknak köszönhetően a két koncert teljes bevételét a székelyföldi áradások kárvallottjainak megsegítésére fordítják majd – erősítették meg.

Molnár Csaba menedzser bejelentette, a két székelyföldi fellépéssel lezárul az OMEGA turné-sorozata, az együttes ugyanis hamarosan megkezdik új albumjuk stúdiómunkálatait.  (RMDSZ-Tájékoztató)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: