2010-06-15 10:19:33• hírek • MTI/Reuters

Olyan ország nincs, hogy Észak-Korea

"Olyan ország nincs, hogy Észak-Korea" - válaszolta Kim Jong Hun, a Koreai NDK labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya egy dél-koreai újságírónak a brazilok elleni világbajnoki mérkőzés előtti sajtóértekezleten, majd jelezte: várja a következő kérdést.

A szakvezető kitért rá, hogy az ország hivatalos neve Koreai Népi Demokratikus Köztársaság, és nem Észak-Korea. A média képviselőinek pedig a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIA) munkatársai a lelkükre kötötték, hogy politikai kérdéseket ne tegyenek fel.

A szövetségi kapitány a kedd esti - Kassai Viktor által vezetett meccs előtt - tisztában van vele, hogy a brazilok az esélyesei, nemcsak a mérkőzésnek, hanem az egész vb-nek.

"Azonban mentálisan nagyon erősek vagyunk, és ez a hozzáállás uralkodik majd a meccsen. Ha nyernénk a brazilok ellen, akkor nagy boldogságot szereznénk vezérünknek, Kim Dzsong Ilnek."

A vb-n a legalacsonyabban rangsorolt (105. hely a világranglistán) észak-koreai együttes szeretne erőt meríteni az 1966-ban a legjobb nyolc közé jutott alakulat teljesítményéből.

"Abból a csapatból még néhányan élnek, és elutazás előtt találkoztunk velük. Sok jó tanáccsal szolgáltak." - tette hozzá Kim Jong Hun.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: