2020-02-25 08:19:39• hírek • Blikk.hu

Olyan dalokra van szükség, amelyek a magyar szívekhez szólnak – Interjú Pély Barnával

A hazai zenei élet izgalmas egyénisége Pély Barna. Egykor a Mega­sztár­ban zsű­rizett, A Dal című, idei dal­vá­lasztó show-ban sok esztendő múltával újra az ítészek székébe ül. A Dal 2020 szombat esténként 19-35-től látható a Duna Tv-n.

A B the First zenekarral 2016-ban ön is szerepelt A Dalban.

- Színvonalas tévéshow-ban saját dalt előadni mindig óriási élmény. Akkor az egyik angol nyelvű rock’n’roll dalommal kerültünk be a versenybe, és nagyon pozitívan reagált rá a közönség.
 

Mi a véleménye arról, hogy A Dal már nem eurovíziós dalválasztó műsor?

– Az új koncepció sokkal jobban segítheti hosszú távon a magyar pop-rock kultúra fejlődését. Mivel szigorúan csak magyar nyelvű dalokkal lehetett indulni, ez egyértelművé teszi, hogy Magyarország slágerét keressük. Olyan dalokra van szükség, amelyek a magyar szívekhez szólnak. Persze az sem baj, ha követik zeneileg a világtrendeket. A díjazottak fellépési lehetőségeket kapnak fesztiválokon, valamint stúdióidőt, médiamegjelenést.
 

Szigorú ítésznek tartja magát?

– Nem vagyok annyira szigorú, mint sokan gondolják, csak ragaszkodom a saját értékrendemhez. De mindent a legnagyobb jóindulattal és elkötelezettséggel teszek, hogy akár a kritikámmal is segítsem a produkció fejlődését.
 

Milyen a szakmai kapcsolata a zenész zsűritagokkal, Nagy Feróval és Vincze Lillával?

– Mindketten a pop-rock kultúránk legendás alakjai, nagyon tisztelem őket gyerekkorom óta, és nem csalódtam bennük az előzsűrizésnél sem. Úgy látom, hogy Apáti Bencével kiegészülve mind a négyen elég különböző egyéniségek vagyunk. Egy közös biztosan van bennünk: szeretjük a zenét.
 

Milyen az idei dalfelhozatal?

– Olyan, mint a szivárvány, minden szín képviselve van benne. Van hard-rock, klasszikus rock, electro-pop, alternatív pop-rock, nagy ívű ballada, akusztikus pop.
 

Tavaly Blue Heart címmel jelentette meg a második szólólemezét. Hogyan fogadták?

– Az első lemezem főleg angol dalokat tartalmazott. A Blue Hearton a magyar dalok dominálnak, és a bluesos hangszerelés mellé behoztam egy kis electro-popot. Nagyon jól fogadta a közönség.
 

Hogyan oszlik meg az életében a dalszerzés, a tanítás és a koncertezés?

– Gyakorlatilag egyfolytában koncertezem. Nyáron általában a hazai fesztiválokon játszom. Szóval sokat vagyok úton, ezért vagy szállodai szobákban írok, vagy akkor, amikor hazaesek a zongorámhoz. Tanításra már nem nagyon marad időm.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: