2019-05-01 10:08:41• hírek • Közlemény

Olyan Európát szeretnénk, amelyik megbecsül minket

A szükség, az elképzelés, a megvalósítás és a lehetőségek kerültek terítékre a szatmárnémeti találkozó alkalmával, ahol Oltean Csonger EP-képviselőjelölt találkozott a helyi politikummal.

„A szatmári fiatalok tisztában vannak az EU által kínált lehetőségekkel, élnek velük és fontosnak tartják, hogy ezeknek köszönhetően utazhatnak, tanulhatnak és dolgozhatnak az EU-ban, viszont ennek ellenére szükség van a hasonló találkozókra, nyomatekosítanunk kell az idei választás tétjét. Mi, fiatalok olyan Európában akarunk élni, ahol nem másodrangú állampolgárok vagyunk. Elképzeléseink és véleményünk van az EU-ról, ennek pedig hangot kell adni a következő 5 évben az Európai Parlamentben” – fogalmazott Oltean Csongor.


„Vidékfejlesztési szakemberként különösen fontosnak tartom a májusi EP-választásokat, hiszen most a mezőgazdasági támogatások megtartása a tét. Vannak olyan politikai erők, amelyek a támogatások drasztikus csökkentését vagy bizonyos esetekben az eltörlését tervezik. Közösségeink fejlődésében, kulturális és építészeti örökségünk megőrzésében kiemelkedően fontosak voltak az EU-s források, nem is beszélve a mezőgazdasággal foglalkozó családi és kis- és középvállalkozásokról. Nekünk kell alakítanunk a jövőt az EU-ban, hogy az erdélyi magyarok számára pozitív változásokat hozó döntések szülessenek” – mutatott rá a beszélgetésen Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: