2015-06-16 18:28:25• hírek • Szatmár.ro

Olvasóink szerint felesleges most alpolgármestert jelölni

A Szatmár.ro-n szavazó szatmáriak túlnyomó többségének véleménye szerint most nem lenne szabad elfoglalni az RMDSZ-nek a szatmárnémeti alpolgármesteri pozíciót. A Marcela Papici távozása miatt megüresedett  széket még a múlt héten ajánlotta fel a Szövetségnek a PSD-PLR páros.

Arról, hogy érdemes-e vagy sem az RMDSZ-nek elfogadnia a felkínált alpolgármesteri széket, a Szatmár.ro olvasói is véleményt mondtak a hétfőn elindított szavazáson. Az eredmény egyértelmű volt, nagyjából 80-20 százalék az arány a tisztség elfogadását elutasítók és támogatók között. A szavazáson kedd délutánig közel 700-an nyilvánítottak véleményt.

A keddi nap folyamán Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke konzultációra hívta a városi tanács RMDSZ-frakciójának tagjait, köztük a Német Demokrata Fórumot képviselő tanácsost is. Mint megtudtuk, a tanácskozáson minden városatya jelen volt és elmondta a véleményét az ügyben.

A tanácsosok egyetértettek abban, hogy az RMDSZ számára - mint ahogy az az elmúlt időszakban többször is elhangzott - nem csupán egy üres funkció jelent előrelépést, hanem elsősorban olyan közösséget érintő projektek megvalósítása, mely pozitív üzenetet hordoz a szatmári magyarság irányába is. A tanácsosok kétharmada arra a következtetésre jutott, hogy a 10 hónapnyi alpolgármesterség helyett inkább arra kell koncentrálni, hogy a 2016-os helyhatósági választások végeztével a majdani RMDSZ-es jelölt kerüljön a polgármesteri székbe.

Az ügyben a végső döntést az RMDSZ városi választmánya hozza meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: