2014-02-07 15:36:56• hírek • Szatmár.ro

Olvasóink közlekedést módosító javaslatairól döntenek

Szerdán hat olvasói javaslat kerül a Szatmárnémeti Közlekedésbiztonsági Bizottság elé.

A tavalyi év végén a Szatmár.ro és az Auto Check Center közös akciójában arra kértük az olvasókat: mondják el nekünk, milyen változásokat eszközölnének Szatmárnémeti közlekedésében. A javaslatokat Maskulik Csaba és Butka Gergő városi tanácsosok elemezték ki és adtak választ a felvetésekre. Nemrég az összes javaslatra adott választ leközöltük, a kapcsolódó cikkek között lehet szemezgetni közülük.

A tanácsosok által indokoltnak talált változtatási javaslatok hamarosan révbe érnek, hiszen szerdán a Közlekedésbiztonsági Bizottsági ülésen hat ilyen kerül terítékre, s valószínűleg ezek elfogadásra is kerülnek.

A két RMDSZ-es városi tanácsos a polgármesternek címzett hat tervezetet eljuttatta szerkesztőségünkhöz is. A tervek szerint ezt követően újabb határozatokat készítenek majd elő, azok pedig a soron következő bizottsági ülésen fognak napirendre kerülni.

De lássuk, a Szatmár.ro hírportál olvasóinak mely javaslatairól dönt a hatóság és milyen változásokat hozhatnak ezek a megyeközpont közlekedésében!

Az első határozattervezet szerint eltűnhet a Lucian Blaga sugárútról egy közlekedést zavaró reklámtábla. A második határozat alapján a Lucian Blaga és Santierului utcák kereszteződésénél egy közlekedést irányító táblát helyeznek majd el, amely jobbra irányítja a sugárútra érkezőket. A harmadik tervezet eredményeképpen megszűnhet a közlekedési tilalom a Szatmár Megyei Rendőrség épülete mellett található Mihai Eminescu utca eddig tiltott részén. A negyedik határozati pont elfogadásával korlátoznák a parkolást a Ioan Slavici utcában a Vasile Lucaciu utca irányából a Kispiac felé tartó szakaszon. Az Árpád (Vasile Lucaciu) utca és a George Cosbuc utca kereszteződésébe egy közlekedést átláthatóbbá tevő tükör kerülhet, ugyanúgy, ahogy a Iuliu Maniu és a Martirilor deportati utcák kereszteződésébe is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: