2009-12-10 13:17:21• hírek • Gozner Gertrud

Oltják a diákokat

A héten kezdetét vette a diákság H1N1 vírus elleni oltási kampánya is a megyében.

A Református Gimnázium tanulói a csütörtöki nap folyamán kapták meg a vakcinát Dr. Szabó Katalin iskolaorvostól. A szülőknek egy formanyomtatványt kellett kitölteniük, miszerint beleegyeznek vagy sem, hogy a gyermekük megkapja a sertésinfluenza elleni oltást - tudtuk meg a doktornőtől.

A Református Gimnázium diákjai közül 38-an jeleztek vissza, hogy igényt tartanak az oltásra, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumnak 82 tanulója kapja meg a H1N1 elleni vakcinát - magyarázta az iskolaorvos, aki szerint sokan az utolsó pillanatban mondják le az oltást.

Dr. Szabó Katalinnak a héten 15 tanulót sikerült beoltania a Doamna Stanca Líceumban és 17 diákot a Ioan Slavici Kollégiumban, a többiek ugyanis nem tartottak rá igényt. A tanulók saját elmondásuk szerint sok esetben ők maguk kérték a vakcinát, másoknál azonban a szülők döntöttek arról, hogy szükség van rá.

A Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban egyelőre még tart a beleegyező aláírások gyűjtése, Ádámkó István igazgató szerint azonban nem lesz nagy érdeklődés a vakcina iránt.



Csütörtökön a Református Gimnázium diákjai kapták meg az oltást


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: