2010-12-15 13:51:50• hírek • Szatmár.ro

Oltás: főként az idősebbek igénylik

A szezonális influenza elleni oltáskampány elindítása óta, több mint hónapja 813 635 személyt oltottak be a háziorvosok és a kórházi szakorvosok Románia szerte.

Az Egészségügyi Minisztérium által ingyenesen biztosított vakcinával beoltottak háromegyede a 65 éven felüli lakosság körébe tartozik, ez pedig nincsen másképp Szatmár megyében sem.

A november elsején beindult kampány első napjaiban megyénk 17 700 adag vakcinát kapott, ám a tervek szerint ez mindössze az egyharmada az igényelt mennyiségnek. Úgy tűnik azonban, hogy a tervezettnél mégis jóval tovább elég lesz az igénylők immunizálásához ez a szállítmány, mivel az utóbbi egy hétben jócskán megcsappant az immunizálást igénylők száma. Egyelőre alig háromezer vakcina fogyott el, ezeket zömében az idősebb szatmáriak igényelték.

Az elmúlt hét végéig 2284 idős személyt oltottak be, 365 állami intézetben élő szatmárit, 327 krónikus beteget, a megye egészségügyi személyzete közül pedig 153-an igényelték az immunizálást.

Jelenleg az első szállítmányból még mindig rendelkezik Szatmár megközelítőleg 13 ezer vakcinával, az influenza elleni oltásra pedig továbbra is várják a jelentkezőket.

Amint azt a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság illetékeseitől megtudtuk, egyelőre nem jegyeztek influenzás esetet megyénkben.

Az oltáskampány egyébként február végéig tart. Az orvosok javasolják, hogy azok is oltassák be magukat, akik nem számítanak rizikócsoportba, hiszen az oltás az egyetlen hatásos védekezés a megbetegedés ellen, amellett, hogy szükséges betartani az alapvető higiénés szabályokat, különös tekintettel a gyakori kézmosásra.


Az oltásokat eddig elsősorban idősek igényelték
Az oltásokat eddig elsősorban idősek igényelték


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: