2011-01-28 09:18:29• hírek • MTI

Olosz-Orbán találkozó

A Romániában élő magyarság helyzetéről, valamint a kormány és az RMDSZ jövőbeni együttműködésének lehetőségéről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök az RMDSZ egyik elnökjelöltjével, Olosz Gergellyel, akit csütörtökön hivatalában fogadott - közölte Szijjártó Péter este az MTI-vel.

A miniszterelnök szóvivőjenek közleménye szerint a találkozón szóba kerültek az RMDSZ következő időszakra vonatkozó, hosszú távú tervei, valamint a Kárpát-medencei magyar együttműködés jövője is.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tisztújító kongresszusát február 26-án tartják Nagyváradon, amikor a párt új elnökét is megválasztják miután az eddigi elnök, Markó Béla már nem jelöltette magát.

Szerdán járt le a határideje annak, hogy az indulni kívánók hivatalosan is leadják a jelöltséghez szükséges dokumentációt. Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi miniszter, Eckstein Kovács Péter volt RMDSZ-es szenátor (Traian Basescu államfő jelenlegi kisebbségügyi tanácsadója), valamint Olosz Gergely, a szövetség képviselőházi frakcióvezetője ezt időben meg is tette.

Mindhárom jelölt szorgalmazza programjában a romániai magyarság összefogását, politikai képviseletének hatékonyabbá tételét, a tagsággal és a választói bázissal való szorosabb kapcsolattartást, az emberek mindennapi igényeinek nagyobb fokú figyelembevételét.


Olosz Gergely Orbán Viktorral találkozott
Olosz Gergely Orbán Viktorral találkozott


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: