2011-03-28 14:35:11• hírek • Szatmár.ro

Olimpiai válogatott lehet

A nemzetközi informatika olimpiai válogatott tagja lehet a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság - az ALADDIN: Alapítvány a diákinformatikáért támogatásával - a 2010/2011-es tanévben is meghirdette a Nemes Tihamér Országos Középiskolai Számítástechnikai Tanulmányi Versenyt általános és középiskolai tanulók számára. A megmérettetésen a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója, Doloczki Dalma kitűnően szerepelt, eredményéért pedig meghívást kapott az idei Közép-Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI 2011) válogatóversenyére.

A versenyt április 7-8. között szervezik meg a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai karán, ahol három szakaszban mérik fel a diákokat.

Amint azt Pataki Enikőtől, a főgimnázium igazgatónőjétől megtudtuk, azért is kitűnő eredmény, hogy a diáklány meghívást kapott, mert itt már Magyarország csupán húsz legjobb informatikusa versenyez. Doloczki Dalma, akit egyébként Demeter Csaba informatika tanár készít fel, pedig még csak kilencedikes, így az elkövetkező két hétben a felsőbb évfolyamok tananyagát is el kell sajátítania.

Amennyiben a válogatón jól szerepel, benne lehet abban a hattagú csapatban, amelyik részt vesz a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia július 7-12. közötti lengyelországi döntőjén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: