2014-02-28 18:41:21• hírek • Kocsis Zoltán

Olimpia – a nyolcadik megálló a rájátszás lesz?

A feljutásért vagy a bennmaradásért zajló rájátszásba a csapatok csak azokat a pontokat viszik magukkal, amiket rájátszásbeli ellenfeleik ellen szereztek.

Három hónap szünet után szombaton kezdődik a tavaszi idény a román második osztályú bajnokságban. Az Olimpia tavaly november 30-án játszotta utolsó tétmeccsét, szombaton pedig 11.00 órától az Aradi UTA ellen kezdi meg a tavaszi szezont. A csapat egyértelmű célja a rájátszás elérése.

Tizennégy forduló után 4 győzelemmel, 6 döntetlennel és 4 vereséggel az Olimpia 8. helyen várja a folytatást. A hátra lévő nyolc forduló alatt a csapat egyértelmű célja a rájátszás elérése. Ehhez az első hat között kell végeznie. Ezt a pozíciót jelenleg a resicabányai Metalul foglalja el, előnye 2 pont az Olimpiához képest.

A mértékadó német transfermarkt.de szerint az Olimpia keretének értéke 3.550.000 euró, amivel a második osztály második csoportjának ... nyolcadik helyén áll. Az oldal szerint a szatmáriak legértékesebb játékosa a 20 éves Cornel Ene, aki 350.000 eurót ér. Őt Villand Róbert követi 325.000 euróval. Az ősz legeredményesebb szatmári játékos ezzel szemben Vlad Bujor volt a maga három góljával, megelőzve az egyaránt két gólos Daniel Feiert és Denis Lemacot. Ők közösen hét gólig jutottak, míg a teljes csapat 12-ig.

A télen négy játékossal erősítette meg keretét az Olimpia: Alexandru Bostina legutóbb az élvonali Temesvári Poli kötelékeihez tartozott, míg Rus, Lucaci és Faur Désről érkezett. „Elégedett vagyok a rendelkezésemre álló kerettel. A célunk az volt, hogy együtt tartjuk a magot, amit sikeréhes fiatalokkal egészítsünk ki", mondta Csík Tibor vezetőedző.

Ami a szombati ellenfelet illeti, az UTA 11 pontjával a csoport utolsó előtti helyén áll. Az ősszel alig két bajnokit tudott megnyerni, a télen pedig kilenc játékost igazolt a bentmaradás kiharcolása érdekében. Ezzel kapcsolatban Csík meg is jegyezte: a változások miatt csak kevéssé ismerik az aradi keretet. „Ezzel együtt mi vagyunk a favoritok. A télen csendben, rendben tudtunk készülni, mindenki egészséges, úgyhogy a cél csakis a győzelem lehet", mondta bizakodóan a Steaua egykori kiváló védője. Itt kell megjegyeznünk, hogy az Olimpia a szeptember 28-án megrendezett aradi meccsen Dragos ráadásban szerzett góljával 2-1-re nyerni tudott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: