2015-08-27 15:58:35• hírek • Kocsis Zoltán

Olimpia: cél idén is a felsőház!

Hétvégén a Resicabánya vendégeként kezdi a 2015-2016-os szezont az Olimpia labdarúgócsapata a román második osztály Nyugati csoportjában. Csütörtök délben Ioan Campeanu, az igazgatótanács elnöke és Csík Tibor vezetőedző sajtótájékoztatón számolt be az idei szezon célkitűzéseiről, a keretben történt változásokról. Bemutatkozott a sajtónak a két új szerzemény, Claudiu Baican és Ionut Tataru.

A nyáron nem kevesebb mint 14 játékos hagyta el az Olimpia csapatát, közülük Mihai Onicas a moldovai élvonalban, a Speranta Nisporeni-ben (az első hírek még a másik újonc Petrocubról szóltak), Adrian Sabau Zsukon, Bogdan Roghina Máramarosszigeten, Marius Burlacu Tatrangon, Kinczel Ervin a magyar harmadosztályú Cigándon, Ovidiu Bic a Meggyesi Gaz Metanban, Vlad Bujor Clinceni-ben, Iulian Anca pedig Aradon folytatja pályafutását. Távozott továbbá Adrian Micas, Marius Ionita, Svarczkopf István, Daniel Feier és Adrian Markus, míg Adrian Salagean hirtelen úgy döntött: felhagy a labdarúgással.

„Salagean döntése nagyon rosszkor jött. Szólhatott volna a felkészülés elején", bosszankodott Campean. „Próbáltunk igazolni valakit a posztjára, de egyelőre nem sikerült", tette hozzá elismerve, hogy a kiszemeltek között volt többek között a végül Resicabányán maradó Szabó István és az élvonal újoncát, a Voluntari-t választó Laurentiu Rus is.

Sikerült viszont leigazolni Zilahról Claudiu Baican kapust, Resicabányáról Ionut Tatarut, a Kolozsvári Universitateától Takács Rarest és visszatért a Karánsebesnél eltöltött fél év után Alexandru Bostina is. „Sikerült olyan játékosokat igazolnunk, akik szakmailag és emberileg is megfelelnek a követelményeknek, akik egyből be tudták verekedni magukat a kezdőbe", fogalmazott Campean. Az igazgatótanács elnöke hozzátette, a keretben Bostinának egy, a többieknek pedig két évre szól a szerződésük.

Ezzel azonban még nem ért véget az átigazolási időszak az Olimpia számára: „Szükség lenne még egy balszélső középpályásra vagy egyáltalán egy ballábas játékosra illetve egy csatátarra", jegyetze meg Csík. A vezetőedző reményét fejezte ki, hogy az átigazolási időszak lejártáig, azaz szeptember 7-ig sikerül megtalálni a megfelelő játékosokat.

Erre már csak azért is szükség lenne, mert a cél igen merész: „Egyeztetve a szakmai stábbal célként az alapszakasz első hat helyének valamelyikét tűztük ki. Ott akarunk tehát lenni a rájátszás felsőházában", jelentette ki Campeanu. „Tisztában vagyunk viszont azzal, hogy ez nem lesz könnyű. Mióta visszajutottunk a második osztályba, az soha nem volt ennyire erős, kiegyenlített. A jelek szerint négy csapat, a Gaz Metan, a Brassó, a Mioveni és az UTA kiemelkedik a csoportból, ők lehetnek versenyben a feljutásért", tartott rögtönzött esélylatolgatást Campeanu.

Nyilvánvalóan nem könnyíti meg a szakvezetés dolgát az sem, hogy a keret átlagéletkora igen alacsony. Sokat elmond erről, hogy a legidősebb játékos a 31 éves Cosmin Iuhas, őt pedig a 28 éves Dumitru Muntean és 27 éves Villand Róbert követi. Tízen vannak jelenleg a 19 év alattiak, a legifjabb pedig az 1998-as születésű Csík Márk.

„Elégedett vagyok a kerettel. Úgy gondolom, a játékosokban mind a tehetség, mind pedig a megfelelő hozzáállás megvan ahhoz, hogy eredményeket érjünk el", mondta ezzel kapcsolatban Csík Tibor. „Négy éve vagyok az Olimpiánál és úgy érzem, még soha nem volt ennyire egyben a csapat, soha nem volt ennyire jó a csapatszellem, a keret tagjai nem voltak ennyire elkötelezettek", jelentette ki a csapatkapitány Cosmin Iuhas is.

„Nincsenek sztárjaink, akik képesek lennének eldönteni egy-egy meccset. Nálunk a csapategység az, amely meccseket dönt majd el", jelentette ki Claudiu Baican. A kapushoz hasonlóan Tataru is a csapategységet emelte ki. Mindketten elmondták, azért szerződtek az Olimpiához, mert itt érezték, hogy bíznak bennük.

A resicabányai meccsel kapcsolatban nagy volt az egyetértés: nyerni szeretne az Olimpia. „Úgy gondolom, az első négy fordulóban verhető ellenfeleink lesznek, fontos lenne, hogy ezeken a meccseken a lehető legtöbb pontot szerezzük meg", vélte Iuhas. „Hiába vannak anyagi gondjaik, attól még nem felejtettek el futballozni", tette hozzá Baican is.

Hétfőtől a stadionban meg lehet vásárolni a bérleteket is. Az egész szezon (alapszakasz és rájátszás) valamennyi hazai meccsére érvényes bérlet mindössze 60 lejbe kerül. Ezzel kapcsolatban Campean elmondta: le fog ülni beszélni a szurkolókkal, mert a tavaly kevesen jártak ki a mérkőzésekre. Ezt mutatja, hogy egy éve mindössze 100 bérletet adtak el.

Az Olimpia 2015-2016-os kerete (születési év):
Kapusok: Claudiu Baican (1989), Marius Suta (1989), Raul Chereches (1996)
Védők: Ionut Tataru (1991), Cosmin Iuhas (1984), Muresan Florin (1990), Csík Márk (1998), Heil Walter (1990), Unlu Rafetcan (1997)
Középpályások: Romeo Rus (1994), Gabriel Cadar (1994), Dumitru Muntean (1989), Villand Róbert (1988), Daniel Tilinger (1997), Ciprian Selagea (1990), Lukács Darius (1996), Gabriel Roatis (1994), Adrian Ciul (1996), Denis Chivari (1997), Takács Rares (1991), Raul Stef (1997)
Csatárok: Cosmin Bura (1996), Faur Bogdan (1993), Horea Bigiu (1997), Alex Bostina (1990)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: