2014-04-15 17:53:33• hírek • Szatmár.ro

Olimpia - meg akarják tartani a hetedik helyet

Az Olimpia Stadion teljes felújítása 3,8 millió euróba kerülne - pályázatból teremtenék elő a pénzt.

A második ligás labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásában folytatja a küzdelmeket a Szatmárnémeti Olimpia, miután a hétvégén kikapott a Besztercei Gloria csapatától. A szatmáriaknak elég lett volna egy döntetlen ahhoz, hogy bekerüljenek a playoffba, ám szombaton a szerencse az ellenfélhez szegődött. A sárga-kék mezes fiúknak azonban nem kell félniük a kieséstől, az alapszakasz hetedik helyén végezve az alsóházi rájátszásban az első helyről indulnak. A rájátszás első körében pihenni fognak a Craiovai FC U visszalépése miatt, az első meccset április 26-án játsszák majd a Mioveni ellen.

A sajtótájékoztatón Dan Babut elmondta: a klub vezetősége és a játékosok is szerettek volna a felsőházi rájátszásba bekerülni, emiatt mindenki nagyon csalódott volt a szombati vereség után.

"A bajnokság elején az első nyolcban akartunk végezni, aztán már a playoff volt a cél, de nem a világ vége, hogy nem sikerült. A mostani első, összességében a hetedik helyünket azonban már mindenképpen meg akarjuk tartani" - mondta Babut.

"Megyünk tovább, becsülettel küzdünk majd, ahogy tettük az alapszakaszban is. A bajnokság során voltak hibáink, amelyek elkerülhetőek lettek volna, és akkor most a playoffban lennénk" - összegezett Csík Tibor vezetőedző.

A sajtótájékoztatón kiderült az is, hogy a klubvezetésnek nagy tervei vannak az Olimpia második csapatával - szeretnék, ha az a harmadik ligában szerepelne, hogy az utánpótlás komolyabb mérkőzéseken szerezzen tapasztalatokat.

Szóba került a stadion állapota is: ezzel kapcsolatban Babut azt nyilatkozta, hogy a legfontosabb most a főtribünnel szembeni lelátó megerősítése lenne, illetve tervezik további műanyag-székek beszerelését is. Az anyagi keretek szűkösek, de amennyiben lesz rá pénz, egy modern eredményjelző tábla beszerzését is megcélozzák.

Az 1970-es években épült stadion teljes felújítása egyébként 3,8 millió euróba kerülne - ebben benne lenne a teljes gyepszőnyeg cseréje és a lelátók befedése is. Babut szerint erre a 2014-2020-as EU-s pályázási ciklusban lehet majd támogatást igényelni.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: