2014-04-11 16:50:26• hírek • Kocsis Zoltán

Nem szabad kikapni!

A rájátszásban a hat-hat csapat oda-vissza alapon további 10 fordulót játszik. A felsőház első két helyezettje jut az élvonalba, az alsóház utolsó két helyezettje pedig kiesik a harmadik osztályba. A csapatok csak azokat a pontokat viszik magukkal, amelyeket a rájátszásbeli ellenfeleik ellen szereztek korábban. Az Olimpia-Beszterce meccs pontjait tehát a következő tíz fordulóba egyik csapat sem viszi magával.

Nem nagyon alakulhatott volna izgalmasabbra az alapszakasz utolsó fordulója az Olimpia számára - Csík Tibor tanítványai ugyanis Besztercei Gloria ellen igazi ki-ki meccset vívhatnak szombat délelőtt. A cél pedig nem kicsi: bejutni a felsőházi rájátszásba.

Az Olimpia vezetői a szezon elején egy célt tűztek ki a fiúk elé: az első helyek valamelyikén végezni. Ez teszi lehetővé ugyanis, hogy a felsőházban tíz kényelmes fordulóval érjen véget a szezon. Az alsóházban ugyanis - az erőviszonytól függetlenül - mindig ott lebeg a kiesés réme. Nos, az utolsó fordulónak az Olimpia 33 ponttal és az ötödik helyről vág neki. A sárga-kékeket két olyan csapat követi egyaránt két pont hátrányban, amelyeket a szezon elején a feljutás esélyesei között említettek. Ezek közül a Beszterce pont Szatmárnémetiben lép pályára. A közép-erdélyieknek mindenképpen nyerniük kell, a döntetlen vagy a vereség az Olimpia malmára hajtja a vizet. A szatmáriak semmiképp sem kaphatnak ki, mivel a Marosvásárhely az időközben kizárt/visszalépett Craiovai FCU ellen meccs nélkül is megkapja a három pontot.

„Be akarunk jutni a felsőházba! Igazi ki-ki meccs lesz, érdekes találkozóra lehet tehát számítani. Várjuk a szurkolóinkat, hisz ők az Olimpia-projekt részei", mondta a meccs előtt Csík Tibor vezetőedző. A korábbi kiváló védő nem véletlenül bízik a szurkolók támogatásában: az Olimpia hazai meccseit átlagban 3000 drukker tekintette meg a helyszínen. Ennél magasabb számmal, 5000-el, csak a listavezető Craiovai CSU büszkélkedhet.

Az őszi mérkőzésen Besztercében a hazai csapat két, hajrában szerzett góllal fordított és nyert az Olimpia ellen. Mindez szombaton nem történhet meg, ezért int óvatosságra Csík. A mester sárgalapos eltiltás miatt nem számíthat a csapatkapitány Iuhas és Bostina játékára, ismét bevethető viszont Bujor és Gavrilescu.

„Persze, hogy két fontos játékosról van szó, de megvannak már azok, akikkel pótoljuk őket, és akik a legjobbjukat akarják majd nyújtani. A csapat fel van pörögve a mérkőzésre, természetesen van némi lélektani nyomás is, de kezelni tudják a fiúk. Úgy próbáltuk felkészíteni őket, hogy ne legyen szorongás, és a tét miatt ne görcsöljenek be. Fontos lenne a vezetés megszerzése, de nem minden áron erre törekszünk. Taktikusan, okosan kell játszanunk, hogy a végén a közönséggel együtt örülhessünk majd a rájátszásba jutásnak", nyilatkozta Csík.

A mérkőzésnek két illusztris „vendége" is lesz. A meccset a helyszínen tekinti meg a Román Labdarúgó Szövetség nemrég megválasztott elnöke, Razvan Burleanu, míg a találkozót az ország egyik legismertebb bírója, Alexandru Tudor vezeti majd. Burleanu egy esetleges regionális utánpótlásképző központ kialakításáról is tárgyal a szatmári vezetőkkel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: