2016-08-04 19:08:33• hírek • Kocsis Zoltán

Olimpia: Télig a túlélés a cél!

Káosz, küszködés, pénztelenség, bizonytalanság jellemzi nem az Olimpia szezonkezdetét, szinte a teljes román második osztályt. Miközben baráti társaságok fogadásokat köthetnek, hány csapat tudja majd befejezni a szezont, egyelőre az sem biztos, hogy a Resicabánya hétvégén pályára lép-e a Szatmárnémetiben.

„Nem akarok azzal foglalkozni, mit csinált és mit nem az előző vezetőség", kezdte első szatmárnémeti sajtótájékoztatóját az Olimpia menedzsereként Karda Attila. „Mindannyian tudjuk, nincs könnyű helyzetben a klub: az anyagi helyzet nem túl rózsás, több alapember is elhagyta a keretet". A csütörtöki sajtótájékoztató egészét ez a borús hangulat árnyékolta be, holott Karda igyekezett leszögezni: „Mindez nem jelenti azt, hogy ne próbálnánk meg felépíteni egy csapatot, amely a biztos bennmaradásnál is többre képes. Biztosíthatok mindenkit, a csapat sok pozitív meglepetést okoz majd", tette hozzá.

Bogdan Andone vezetőedző elsősorban Adrian Markus és Vasile Buhaescu távozását említette meg a veszteségek mérlegelésekor, míg az érkezők oldalán eddig három játékos biztos: a francia védő Nanou Brice Tordáról, Raul Krausz a Dinamótól, Andrei Preda pedig Bodzavásárról érkezik. „Igyekszünk felmérni a piacot, a lehetőségeket. Minden olyan játékos érdekel minket, aki jó és nem kér nagy fizetést. A nagy gond azonban az, hogy ilyen feltételek mellett nehéz bárkit meggyőzni. Tárgyaltam a bukaresti csapatokkal is, de fiataljaik inkább a fővároshoz közelebb eső csapatokhoz mennek - tegyük hozzá gyorsan, több pénzért is, mint amennyit mi tudunk ajánlani", magyarázta Karda és Andone. Kiemelték: szombaton Zilahon 29 játékos lépett pályára, ám közel fele juniorkorú volt.

Újságírói kérdésre Karda néhány játékosra külön is kitért. „Próbáltam megértetni Markussal, hogy amennyire nekünk szükségünk van rá, annnyira neki is ránk - de túl nagy a különbség aközött, amit kér és aközött, amit mi adni tudunk. Gelu Velici szerződése ellenére egyszerűen nem kívánt Szatmárnémetibe jönni - erőszakkal nem hozhattuk el. Ráadásul a fizetése is magasabb, mint amennyit az új vezetőség megszabott. Cipri Brata szerződése lejárt. Napokban kezdi a rehabilitációt. Amikor felépül, tárgyalunk vele. Havi 2500 - 3000 lejért nehéz minőségi játékosokat szerződtetni".

„A középpálya rendben van, de szükségünk lenne egy második sorra is. Elől pedig 2-3 olyan emberre, aki egyéni villanással, egy-egy meglepő húzással gólokat tud szerezni, meccseket tud eldönteni. A keret tagjaival azonban maximálisan elégedett vagyok, remekül dolgoznak. Fegyelmezett, agresszív, reaktív csapatot szeretnék látni a pályán. Az edzőt az eredmények alapján ítélik meg, ám az eredményekhez megfelelő alapanyag is szükséges", tette hozzá az Astrával tavaly másodedzőként bajnoki címet nyert mester.

Nem csak a keret, de a szakmai stáb sem alakult ki még teljesen. Mihai Stetca az új kapusedző és Paul Levente segíti egyelőre Andone munkáját. „Szükség lenne elsősorban egy erőnléti edzőre, esetleg egy másodedzőre", vallotta be Andone. „Csík Tibortól megkaptam az eddigi felkészülés programját, köszönöm szépen az együttműködést", tette hozzá. „Mircea Bolba és Csík Tibor tapasztalatára továbbra is szüksége van a klubnak, az utánpótlás terén számítunk rájuk a továbbiakban", jegyezte meg Karda.

Azon kósza hírek ellenére, melyek szerint a Resicabánya el sem utazik a szombati, szatmárnémeti meccsre, az Olimpia úgy készül, lesz meccs. „Felhívtam húsz-harminc, a román labdarúgásban jártas személyt, de senki nem tud róluk semmit", vázolta a második osztály ugandai viszonyokra jellemző helyzetét Andone.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: