2012-07-15 17:17:41• hírek • Póti Orsolya

Ölelést és mosolyt kaptak a járó-kelők

A Free Hugs - Ingyen ölelés mozgalomnak már nem csak külföldön, hanem Szatmárnémetiben is vannak követői. Július 15-én, vasárnap délután fiatalok fogadták a járó-kelőket egy-egy öleléssel és mosollyal a város központjában.

Szatmárnémetiben az ACT 4 U Egyesület középiskolás tagjai vették át a kezdeményezést, hogy az utcákat járva bárkit, aki engedi, ölelésben részesítsenek. Az elmúlt évekhez képest idén már többen vállalkoztak arra, hogy közel engedjék magukhoz a Free Hugs (Ingyen/szabad ölelések, Imbratisari gratis) feliratú táblával közeledő fiatalokat.

Elsősorban a fiatal generáció tagjai fogadták örömmel a vasárnap délutáni mozgalmat, amelynek célja a szeretet átadása, a figyelmesség valamint az emberi értékek fontosságára való felhívás. És mindezek legfőbb kifejező eszköze mi más lehetne, mint egy ölelés.

A kampány elindítója Jason Hunter, aki édesanyja temetési szertartásán figyelt fel arra, hogy milyen fontos volt a felszólalók számára édesanyja egy-egy szívből jövő, őszinte ölelése. Mindez késztette arra, hogy minél több emberrel megismertesse ezt az érzést.

Georgiana Crisan diák, a Szatmárnémeti ACT 4 U Egyesület tagja elmondta: a továbbiakban is megrendeznék a mozgalmat, még akkor is, ha egyelőre nem jut el a Free Hugs lényege a szatmáriakhoz.

„Bár sokan gyors léptettek surrannak el mellettünk, de mások megragadják az alkalmat, és tárt karokkal közelítik meg a tagokat. Fontosnak tartom a mozgalmat, mert nap mint nap találkozhatunk olyan emberekkel, akik csak egy őszinte ölelésre vágynak" - nyilatkozta Crisan.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: