2019-08-30 07:16:33• hírek • Nagy Tímea

Oldtimer kiállítás és kalandozás Szatmár megyében - Képgaléria

Elérkezett a Romániai Retromobil Klub által szervezett Kárpátok Retró Rali huszadik felvonása.

Elsőként a szatmárnémeti Székesegyházzal szemben parkoltak le szép sorjában a szépkorú autók. Az ország több pontjáról érkező tulajdonosok régi ismerősökként köszöntötték egymást az ideiglenes parkolóban. Baráti hangulatban telt a reggeli gyülekező.

 

A templom előtt mintegy harminc gépcsoda várta a rajtot. A Kárpátok Retró Rali keretében az indulóknak összesen 400 kilométeres távot kell megtenniük. A díjazás során nem a sebességet értékelik, elismerés jár majd például a legöregebb járgánynak, a legkisebb és a legnagyobb hengerűrtartalmúnak is.

 

A délelőtti rajtot követően, pénteken az Avasban kalandoznak majd, felfedezik a terület földrajzi szépségeit. Szatmárnémetiben találkozhatnak még velük délután 17:30 körül, szintén a katolikus katedrális előtt lezárt útszakaszon. Érdemes ellátogatni, hiszen a kiállított masinériák között lesz egy 1924-ben készült Fiat, illetve egy 1938-as Jaguar is.

 

Szombaton Nagykároly felé veszik az irányt. A Károlyi-kastély kertjében, aznap 13 és 15 óra között lehet találkozni a népes csapattal.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: