2010-03-31 16:36:39• hírek • Póti Orsolya

Olcsóbban megúszhatjuk a húsvéti bevásárlást

A piacokon idén is választékos élelmiszer kínálat fogadja a húsvétra készülődőket, és viszonylag olcsóbban vásárolható  meg minden, a tojástól a különböző hústermékekig.

Körülnéztünk a Nagypiacon és a környező boltokban, hogy felmérjük mi is idén a húsvéti élelmiszer-kínálat, és mi mennyibe kerül. A tojástól egész a tej- és hústermékekig minden megkapható, és az idei  zöldség kínálat is bőséges. Néhány standnál megálltunk, és érdeklődtünk kicsit a termékek ára felől.

A boltokban a legkeresettebbek a  hústermék, melyek ára széles skálán mozog: a füstölt, főtt kötözött lapocka kilója 16 lej körül van, míg a füstölt, darabolt sertéscomb ára kilójának ára 20 lej körüli, egy kötözött sonka kilója pedig 19 és 20 lej között van. A tojás ára 50 bani, a sokak által vásárolt finom juhsajt pedig 18 lejbe kerül.

A piacon a zöldségárus standok is bőséges kínálattal rendelkeznek, és szívesen válogatnak a vásárlók a friss zöldségek közül. Egy szép fejes saláta, amely a húsvéti tálak dísze lehet,  3 lejbe kerül, a retek 1 lej 50 bani és 3 lej között kapható, valamint egy befőttesüveg reszelt torma ára 5 és 10 lej között van. Aki szívesebben kínálná házi borral vendégeit, az 4 lejért szerezhet be egy liter finom házibort. Igaz, a bort hivatalosan nem lehet forgalmazni, pult alól azért van aki tud adni. Piacon házikolbászt és sonkát sem árulhatnak a kofák, de azért ez is beszerezhető.

A Szatmár.ro ellátogatott az ócskapiacra is, ami már évek óta a húsvétot megelőző időszakban a bárányvágás helyszíne. Itt a 17-18 kilós bárányokat 13-14 lejes kilónkénti áron lehet megkapni, az árusok szerint azonban az ár hamarosan nőni fog, ugyanis a kínálat meglehetősen kicsi - legalábbis a keddi-szerdai napon az volt.

A húsárú és a zöldségek mellett az édességek kínálatát is megnéztük: egy nagy méretű csokitojás ára 11 lej, a csokinyuszi 4 lej és 8 lej között kapható, valamint húsvéti édességcsomagok ára 6 lej és 10 lej közötti áron mozognak. Van aki minden Húsvét alkalmából új kosarakat szerez be, ezért idén is színes kosár kínálat várja az érdeklődőket, amelyek 25 és 30 lej között vásárolhatók meg. A húsvéti bevásárláshoz kívánunk mindenkinek kellemes időtölltést.



Idén olcsóbb a hústermékek ára is



A sonka kilója 20 lej körüli áron kapható



Friss salátát is beszerezhetünk az ünnepekre



Befőttesüvegekben kapható a finom házilag készített torma



A piacról beszerezhetünk az új kosarakat is


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: