2009-08-11 12:08:59• hírek • Gozner Gertrud

Olcsóbban adnák

Már több tucat szatmári lakos, főleg fiatal párok érdeklődtek a Poligonului utcában építendő ANL-ingatlanok után - tudtuk meg Varga Pétertől, az Országos Lakásügynökség (ANL) területi megbízottjától.

Azok a személyek, akik igényt tartanak egy apartmanra a Céldombnál megépítendő épületegyüttesben, először is a postához kell forduljanak, ahol egy úgynevezett ANL-borítékot kell kérniük, amelyben háromféle típusnyomtatvány van. Ezt kell kitölteni és Bukarestbe elküldeni - magyarázta Varga. Ezután fel kell keresni a bankokat a jelzáloghitel ügyében, majd a fizetőképességi igazolvány birtokában megköthető a típusszerződés a lakásügynökséggel - tette hozzá.

Feliratkozni a közigazgatási palotában a területi kirendeltségnél lehet, és a jelentkezési sorrend alapján lehet majd választani a lakások közül. A munkák azonnal elkezdődhetnek, amint egy fél tömbházra való hitelkérvényt jóváhagytak a bankok - fejtette ki a megbízott. Az építkezés körülbelül 7-8 hónapig, maximum egy évig fog tartani.

A lakások árai még nincsenek leszögezve, azok egyelőre csak informatívak - nyilatkozta az ANL munkatársa. A polgármesteri hivatalban a tervrajzok mellett bukaresti árak vannak feltüntetve, ezek azonban változni fognak, és remélhetőleg olcsóbbak lesznek. Ezek a maximális árak, Szatmáron ennél kevesebből is meg lehet építeni az adott ingatlanokat - magyarázta a szakember. Ugyanakkor a 35 év alatti fiatalok kedvezményesen, akár 20 százalékos árengedménnyel vásárolhatják meg ezeket a lakásokat. Jelen pillanatban a kifüggesztett árlista szerint egy kétszobás 55 négyzetméteres tömbházlakás 45 ezer euróba fog kerülni.

Az épületegyüttes 101 különböző apartmanból tevődik össze. A tömbházak földszintből, két emeletből és egy manzárdból fognak állni, amelyekben összesen 6 egyszobás, 78 kétszobás, és 6 négyszobás lakás kap majd helyet. Emellett házak is épülnek, amelyekben földszinttel és egy manzárddal együtt három szobát fognak kialakítani. A lakópark 90 parkolóval, 11 garázssal és játszótérrel lesz ellátva. A jelzáloghitelből építésre kerülő ANL lakások városvezetés által támogatott tervrajzai július 20-tól mindenki számára elérhetők a Polgármesteri Hivatal előcsarnokában.


Az ANL lakásokat a tervek szerint ezen a területen fogják felépíteni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: