2017-06-17 12:15:20• hírek • Szatmár.ro

Ballagtak a gyógyszerészeti asszisztens szakon végzett diákok

Egyszerre tartották az évzárót és az első végzős évfolyam ballagását.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében kettős ünnep volt: ekkor zárták le az idei tanévet a gyógyszerészeti asszisztensek posztliceális képzésében és ekkor ballagott az első végzős évfolyam is. Az iskolától búcsúzó leendő gyógyszertári alkalmazottak a Gaudeamus-t énekelve vonultak be a terembe. Huszonöten végeztek Luca Laura és Kiss Mária osztályában, közülük ketten voltak évfolyamelsők. Linzembold Erni Ottília és Tempfli Emese színtízessel végezték a képzést, az osztályból pedig 14 diáknak volt 9 és 9,99 közötti átlaga.

Az egybegyűlteket Pataki Enikő igazgatónő és Kiss Mária gyógyszerész köszöntötték.

"Mindaz, ami az elmúlt három évben történt veletek, értetek történt, hogy a benneteket oktatók tudásuk legjavát átadva nektek elindíthassanak azon az úton, melyet ti választottatok, és amelyen becsülettel meg kell állnotok a helyeteket. A Kölcseyben működő egészségügyi képzés azonban nem létezne városunk magyar egészségügyi szakemberei nélkül. Nincs elég szavunk megköszönni azoknak a gyógyszerészeknek és orvosoknak, akik bár nagyon elfoglaltak, sőt, túlterheltek, mégis vállalták az oktatást intézményünkben" - mondta Pataki Enikő.

A másodévesek nevében Gébel Schvarczkopf Emese mondott beszédet, a végzősök nevében Bodnár Eszter búcsúzott.

Sor került a kulcsátadás ceremóniájára is: ekkor Linzembold Erni Ottília és Tempfli Emese adták át az iskola kulcsát a másodéves Ruha Tímeának és Nyíri Patríciának. 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: