2009-12-18 16:44:09• hírek • Ferenczi Noémi

Olcsó a fenyő, mégsem fogy

Már csak néhány nap van karácsonyig a fenyőárusok pedig továbbra is arra panaszkodnak, hogy alig vannak vásárlók. A szatmárnémeti piacokon szebbnél-szebb fenyők közül választhatunk, valamivel olcsóbban mint tavaly. Már 35 lejtől válogathatunk a piacon kínált jegenyefenyők, lucfenyők, normandiai ezüstfenyők közül.

Körülnéztünk a szatmárnémeti piacokon, hogy szemügyre vegyük a karácsony előtti sürgés-forgást. Elsősorban a fenyőkínálatra, a szaloncukor és egyéb kellékek áraira voltunk kíváncsiak. A fenyőfa árusokat igen rossz hangulatban találtuk, ugyanis elmondásuk szerint, hiába szép és olcsó az idei fenyő, mégsem kell senkinek. Legalábbis, eddig be kellett érniük napi 4-5 eladott fenyőfával.

Kínálat van bőven. Százával állnak a különböző méretű és fajtájú tűlevelűek. Az általunk megkérdezett árusok mindannyian a környező megyékből szerezték be az idei szállítmányt. Szerintük, még sokan ez után fognak előrukkolni a portékával, ennek pedig egyenes következménye az lesz: hogy rengeteg fenyőt feleslegesen vágtak ki, ugyanis nem lesz kinek eladni.

A tavalyi évhez képest jóval olcsóbban választhatjuk ki a legjobban tetsző fenyőt. A szerényebb pénztárcájúaknak sem kell majd karácsonyfa nélkül tölteniük az ünnepet, ugyanis már 35 lejért kínálnak fenyőfát. Alapos nézelődés során sem találtunk 200 lejnél drágább fenyőt. (Igaz, a méretes, nem tömbházlakásba való példányok ennél valamivel drágábbak.)

Az egyik Szilágy megyéből érkező hölgyárus elmondta, 50-70 lej közötti áron kínálja a fenyőket. A cserepes fenyők hasonló áron keltek el egytől-egyig. Megmutatta a piac legkisebb és legsűrűbb fenyőfáját, amely nem nagyobb 50 centinél, különleges fajtája miatt azonban rendkívül sűrű ágazattal rendelkezik. Emiatt nem olcsóbb mint 2 méter körüli társai. A normadiai ezüstfenyő mérettől függően 120-180 lej között mozog.

Az árak után érdeklődve minden árus hozzátette, ezek „nem fix árak", a komoly vásárlóknak árengedmény jár.

A piacon a karácsonyfát díszítő divatos, színes füzérek hihetetlenül nagy választékával találkozunk. Egy 3 méteres 2 és 4 lej között mozog. A különlegesebbeket 4 lejért kínálják.

Egy hat darabos gömb kollekció 6-8 lej között mozog. A kül- és beltéri világító díszek 15 és 45 lej között vannak. A szaloncukor választék is bőséges. Többnyire kilóra árulják a különböző ízesítésűeket, kilonként körülbelül 12 lejért.






 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: