2012-03-27 23:32:24• hírek • Kocsis Zoltán

Olaszosan nyert a Chelsea a Benfica otthonában

Két vendéggyőzelemmel vette kezdetét a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője, a hazai csapatok, a Benfica és az APOEL Nicosia még gólt sem tudtak rúgni a Chelsea illetve a Real Madrid ellen.

A Chelsea David Luiz és Ramires személyében két olyan futballistával állt ki Lisszabonban, akiket a tavaly télen pont a Benficától vásároltak. Egyikük főszerepet is vállalt, ám addig még el kell mesélni egy-két dolgot. Először is azt, hogy a vendégek kezdtek támadóbban, a hazaiak védekezésre és kontrázásra álltak be. Az első komoly helyzet ennek ellenére a Benfica, pontosabban Oscar Cardozo előtt adódott a 18. percben. Bruno Cesar itt, Raul Meireles ott okozott némi izgalmat egy-egy távoli lövéssel, de az első félidőben nem sok minden történt.

Olyannyira nem, hogy a szurkoló megszámolhatta: bizony a portugál Benfica kezdőcsapatában egyetlen portugál játékos sem kapott helyet, szemben az angol Chelsea-vel, ahol Paulo Ferreira és Meireles is ott volt a pályán. Sőt, a második félidőben José Bosingwa is növelte a luzitánok számát.

A második félidőben szerencsére már izgalmasabb dolgok is történtek, mint a számolgatás. Bemelegítésként Cesar és Cardozo tüzelt többször is kapura, majd John Terry kezezése háborította fel a hazai drukkereket (járt volna a büntető). Főleg, hogy a kontra végén Mata a kapufát találta el. Roberto de Matteo nem hazudtolta meg magát, a Chelsea teljesen olaszosan játszott: átengedte a területet és a kontrákban bízott. Miközben tudta, hogy neki a döntetlen is jól. Ezzel szemben a Benfica mindent a támadásra tett fel, amire rá is fázott. A 67. percben Jardel fejesénél Petr Cech még nagyot védett, nyolc perccel később viszont Ramires és Fernando Torres vitt végig egy támadást a pálya jobb oldalán, Salomon Kalou-nak pedig már csak a kapuba kellett passzolnia a labdát. A hazaiaknak ráadásul szerencséjük sem volt, a 93. percben ugyanis Ashley Cole majdnem öngólt vétett.

Luisao ijedten néz, Kalou megszerzi a meccs egyetlen gólját fotó: chelseafc.com

Ha már a portugáloknál tartunk, a foci globalizációjának jegyében a másik meccsen jóval többen léphettek pályára. A Real Madridban Pepe, Fabio Coentrao és Cristiano Ronaldo személyében három, az APOEL Nicosiában pedig Paulo Jorge, Nuno Morais, Helio Pinto és (csereként) Helder Sousa személyében egyenesen négy portugál kapott szerepet. Ezúttal azonban nem a portugálok száma döntött...

Amint az várható volt, a Real végig hatalmas fölényben játszott, az APOEL-nek helyzete sem volt a meccsen. Nem úgy a spanyoloknak, ám sokáig nem tudtak Dioniszisz Hiotisz kapujába találni. A 10. percben Sami Khedira dolgoztatta meg először a görög hálóőrt, aki később Cristiano Ronaldo lövését tolhatta léc fölé. A legnagyobb ziccert Karim Benzema puskázta el, aki a 33. percben másfél méterről lőtt az üres kapu fölé.

A játékrészt Ronaldo újabb lehetősége zárta, majd a szünet után egy kapu előtti kavarodást leszámítva sokáig nem sok minden történt. A fordulatot Kaka becserélése hozta meg, aki előbb a 73. percben adott egy gólpasszt Benzemának, majd kilenc minutummal később ő maga váltotta gólra Marcelo asszisztját. Közben Ronaldo ziccerét védte Hiotisz, majd Benzema pörgetett flegmán kapu fölé. A 90. percben Mesut Özil hozta kihagyhatatlan helyzetbe franciát, aki be is állította a végeredményt. És alighanem a továbbjutó kilétét is, még ha bárkiben maradt is vajmi kétség a sorsolást követően.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő első meccsek:
Benfica - Chelsea 0-1
gól: Kalou (75.)

APOEL Nicosia - Real Madrid 0-3
gólok: Benzema (75., 90.), Kaka (82.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: