2014-07-01 23:06:55• hírek • Kocsis Zoltán

Olaszországi túrán a környezetvédelmi ügynökséggel

Kilenc Szatmár megyei iskolás öt napot tölthetett Olaszországban a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség jóvoltából. Ők azok, akik a legjobban, legügyesebben teljesítettek az ügynökség „Szeresd a madarakat - Tiszteld megyéd biodiverzitását" elnevezésű környezetvédelmi nevelési programban.

A Johan Ettinger Német Líceum, a Ioan Slavici Gimnázium és a Majtényi Általános Iskola 3-3 diákja valamint egy-egy tanára június 23-án indult el Szatmárnémetiből. Útba ejtették Budapestet, Triesztet, Velencét és Veronát, majd 28-án, élményekkel és tapasztalatokkal gazdagon érkeztek haza.

A változatos programok, amelyekért Nino Silvestri, a majtényi halásztavak adminisztrátora és lánya, Serena feleltek, a városnézéstől a múzeumok látogatásán keresztül a természettel való találkozásig sok mindent felöleltek. A gyerekek ízelítőt kaphattak Itália történelméből, kultúrájából, páratlan természeti kincseiből.

Montagnana városa mellett a gyerekek meglátogathatták Pierantonio Riello 300 hektáros magánrezervátumát. Itt olyan növényekkel ismerkedhettek meg, mint a fehér és a vörös fűz, a fehér nyár, a nád vagy a mocsári liliom, de találkozhattak olyan rendkívüli madarakkal is, mint a tőkés réce, a kócsag vagy a kárókatona.

Útban hazafelé aztán a kis csapat megállt a Garda-tó partján, ahol a gyerekek önfeledten szórakozhattak a Gardaland nevű vidámparkban.

A „Szeresd a madarakat - Tiszteld megyéd biodiverzitását" elnevezésű környezetvédelmi nevelési programot a környezetvédelmi ügynök a megyei tanfelügyelőséggel, a Madártani Egyesülettel és a majtényi halastavakkal közösen hírdette meg. A program keretein belül a gyerekek többször látogattak ki a természetbe, ismerkedtek a madarakkal. Célja a környezetvédelemre való nevelés, a természetvédelem fontosságának tudatosítása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: