2014-12-09 15:39:17• hírek • Szatmár.ro

Olaszországi önkéntesétől búcsúzott a Stea Egyesület

Giulia Natella közel 9 hónapig tartózkodott Szatmárnémetiben és vett részt az egyesület tevékenységeiben.

A Szatmárnémeti Városi Tanács termében tartott projektzáró sajtótájékoztatón búcsúzott Olaszországból érkezett önkéntesétől a szatmárnémeti Stea egyesület. A 24 éves ifjú hölgy egy Európai Tanács által támogatott projekt keretében érkezett a szatmári megyeközpontban tevékenykedő egyesülethez március 9-én és december 12-én utazik haza.

Giulia Natella a szatmári egyesület szinte minden programjában aktívan részt vett, sőt, néhányat maga is szervezett - például kezdő olasz nyelvtanfolyamot.

A szatmári tartózkodása során az önkéntes megismerkedett az egyesület kedvezményezettjeivel, 169 gyermekkel és 52 szülővel. Részt vett az EducAlternativa programban, segített a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek a mindennapi tisztálkodás alapjainak megtanulására, részt vett a projektben, amelyben a hátrányos helyzetű gyerekeket kertészkedni tanították, és segített a kedvezményezettek körében az analfabetizmus felszámolásában.

Az önkéntes a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek segítése annyira nagy hatással volt rá, hogy a következő felvételi időszakban Rómában ebben a témakörben szeretne továbbtanulni.

Búcsúztak Giulia Natellától

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: