2015-02-09 11:28:36• hírek • Szatmár.ro

Olaszországi küldöttséget fogadtak

Tasnád Aqui Terme városával lesz testvértelepülés, Szatmár megye Piemonte régióval készül együttműködésre.

Hétfőn reggel fogadta a Szatmár Megyei Tanács kis gyűléstermében Riedl Rudolf alelnök és Bura Vasile megye-menedzser az olaszországi Piemonte régió küldöttségét. Annek tagja volt mások mellet Franca Roso, Aqui Terme város alpolgármestere és Carmine Gelli, a régió vállalkozásait tömörítő egyesület vezetője is.

A küldöttség nem véletlenül érkezett Szatmárnémetibe. A régió és Szatmár megye az ott élő románok segítségével vette fel a kapcsolatot egymással, ez pedig olyan jól alakult, hogy már egy ideje zajlik az egyeztetés Aqui Terme város és Tasnád között a testvértelepülési kapcsolat hivatalossá tételéről.

"Mindkét település fürdőváros, emiatt is volt kézenfekvő, hogy testvértelepülési kapcsolatot kössünk" - magyarázta az olasz város alpolgármestere. A testvéri kapcsolatról egyelőre még csak tárgyalás zajlik, ugyanis ennek megkötésére helyi tanácsi döntésre van szükség, de amint ez meglesz, a felek készek alá is aláírni a szerződést.

A Piemonte régió és Szatmár megye között is alakul a kapcsolat - a küldöttség egy szándéknyilatkozatot is elhozott a partnerség kialakításáról - erre valószínűleg a jelenleg delegációban levő Adrian Stef megyei tanácselünök pozitív válasszal fog reagálni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: