2019-06-01 10:14:12• hírek • Közlemény

Olaszországi kiránduláson vettek részt a Német Líceum tanulói az Erasmus projekt keretében

A szatmárnémeti “Johann Ettinger” Német Elméleti Líceum VI. osztályos diákjai  részt vettek az Erasmus+ “Playful Mathematics” projekt találkozóján, az olaszországi, vastoi testvériskola rendezésében.  Íme a beszámoló:

"A projekt témája Olaszországban ”Math and Curiosities” (Matematika és érdekességek) volt.  Az ott töltött öt nap alatt  a diákok, Holzli Iulia és Faur Melinda tanárok kíséretében, bemutatót tartottak Dan Barbilian, Traiana Lalescu, Dimitrie Pompeiu, Grigore Moisil és Gheorghe Țițeica híres román matematikusokról és matematikai érdekességekről.  

 

 

A diákok bemutatták a saját készítésü optikai illuziókat, karikaturákat a projektben szereplő minden ország híres matematikusairól és volt alkalmuk  az általuk alkotott matematikai játékokat bemutatni és együtt játszani a küldöttségek diákjaival.  

 

A találkozó fénypontja a Vasto városházán az  önkormányzat képviselőivel ünnepi keretek között való találkozás volt. A következő találkozó novemberben, az egzik lengyelországi testvériskolában lesz, melynek témája  ”Math in daily life - how healthy is your lifestyle?”.

 

Örülünk, hogy részt vehettünk diákainkkal ezen a találkozón, ahonnan feledhetetlen élményekkel térhettünk haza." - osztotta meg velünk Faur Melinda tanárnő.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: