2012-11-08 16:41:57• hírek • Szatmár.ro

Olaszországi gyilkosokat és betörőket fogtak a szatmári rendőrök

Egy betöréssorozatot elkövető bűnözői csoport leleplezésekor egy olaszországi gyilkosság elkövetőit is elfogták a rendőrök. A nyomozás augusztus óta folyt, a letartóztatást megelőzően házkutatásokat is tartottak, de az ellopott értékeknek csupán 30 százaléka került elő.

Több héten keresztül dolgoztak a szatmári rendőrök, hogy rács mögé juttathassák azt a négytagú bűnözői csoportot, amelynek tagjai összesen hat betörést követtek el az év folyamán Szatmár megyében. A 24 éves Szilard O.-ból, a 23 éves Nicolae I.-ből, a 24 éves Nicolae S.-ből és az 53 éves Ioan F.-ből álló banda fényes nappal hatolt be lakásokba és kereskedelmi egységekbe. Ezekből összesen megközelítőleg 300 ezer lej értékű javakat tulajdonítottak el - a nyomozás egyik legfontosabb szakaszának lezárását megelőző házkutatások alkalmával ennek az összegnek mindössze harmada került elő.

A banda minden tagja már ismerős volt a rendőröknek, hiszen visszaeső elkövetőkről volt szó, az 53 éves Ioan F. pedig 7 évet töltött a rácsok mögött kábítószerrel való visszaélés miatt. A férfiak gyakorlatilag mindent vittek, ami mozdítható és értékes volt, leginkább az ékszereket és a készpénzt részesítették előnyben.

A nyomozás során kiderült, hogy a banda két tagjának a betöréseken kívül egy külföldön elkövetett gyilkosság is a lelkén szárad. Ezt még ez év áprilisában követték el Olaszországban, a Róma melletti Vermicino településen.

Szilard O. és Ioan F. szintén nappal beosontak egy lakásba, kihasználva a 82 éves tulajdonos figyelmetlenségét. Az ágy alá bújtak, ám egy adott pillanatban pánikba estek és a náluk levő szerszámokkal agyonverték az idős nőt. Akkoriban az eset az olasz újságok címoldalára került, öregbítve a Romániából érkezők kétes hírnevét. A rendőrök le is tartóztottak gyanúsítottként egy 33 éves román állampolgárságú férfit. Őt később kénytelenek voltak elengedni, mert nem találtak ellene megfelelő terhelő bizonyítékot.

A szatmári rendőrök úgy fedezték fel, hogy a lebuktatott betörőknek közük lehet az ügyhöz, hogy a házkutatás során megtalálták náluk azt a ritka és értékes éremgyűjteményt, amelyet az olaszországi elkövetők eltulajdonítottak az áldozat lakásából. A kihallgatás során a két elkövető elismerte a gyilkosságot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: