2014-06-25 02:31:16• hírek • MTI

Olaszországgal a hatodik világbajnoki cím is távozott

Az uruguayi válogatott kedden 1-0-ra legyőzte az olasz csapatot a 3. fordulóban, így riválisát kiejtve továbbjutott a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D csoportjából. A másik meccsen a már továbbjutott Costa Rica és a már kiesett Angli gól nélküli döntetlent játszott egymással.

Uruguay lépett pályára győzelmi kényszerrel, mégis az olasz válogatott birtokolta többet a labdát, igaz, egyáltalán nem vállalt kockázatot a gólszerzés érdekében, nehogy a riválisnak legyen helyzete az esetlegesen kinyíló védelem hibájából. Mivel a dél-amerikai együttesnél alig-alig volt a labda, az európai csapat pedig nem erőltette a támadásokat, így jószerivel teljesen eseménytelen első félidőt láthatott a publikum.

A folytatásban az olaszok még inkább megszállták a középpályát és kapujuk előterét, az uruguayiak nem tudtak ezzel mit kezdeni, egyetlen helyzetüket Rodríguez hagyta ki. A játék képet teljesen megváltoztatta Marchisio kiállítása, ezt követően fölénybe kerültek a dél-amerikaiak, de az olasz ellentámadások is veszélyesebbé váltak.

Hiába játszott egyre nagyobb fölényben Uruguay, komoly lehetősége nem volt, mígnem egy szöglet után Godín fejelte tovább csapatát. Az olaszok az utolsó tíz percben emberhátrányban is próbáltak támadni, de mindhiába, próbálkozásaikat nem kísérte siker.

A csoport másik meccsén a már továbbjutott Costa Rica és a már kiesett Anglia közepes iramban kezdett, ugyanakkor a kevésbé lüktető tempó ellenére mindkét csapat becsülettel próbált támadni, ennek megfelelően szép számmal adódtak lehetőségek a kapuk előtt. A félidő felénél Borges szabadrúgásból a felső lécet találta telibe, ezután megélénkült az angolok játéka, s sorra dolgozták ki a kisebb-nagyobb helyzeteket. Betalálniuk ugyanakkor nem sikerült, sőt, a játékrész hajrájában a Costa Rica-iak veszélyeztettek, gólt azonban ezúttal sem láthatott az 50 ezer fős közönség.

Fordulás után nem változott a játék képe, a közép-amerikai együttes nem erőltette túlságosan a támadásokat, inkább az angolok próbálkoztak, de a befejezésbe rendre hiba csúszott. A Costa Rica-i védelem jól tette a dolgát, amikor hibázott, akkor pedig a szigetországi csapat játékosai választottak rossz megoldásokat. A nézők az utolsó percekben kifütyülték a játékosokat, akik nem igazán közönségszórakoztató játékkal "tudták le" ezt a találkozót.

A D csoport volt az egyetlen, amelyben három korábbi világbajnok is szerepelt, ebből azonban mindössze Uruguay maradt talpon, miután a sokak által pofozógépnek gondolt Costa Rica megnyerte a csoportot. Ez egyben azt jelenti, hogy a csoportkör után az egyszeres világbajnok Spanyolország és Anglia után a négyszeres győztes Olaszország is csomagolhat.

Uruguay szombaton a C csoport győztesével, Kolumbiával találkozik a nyolcaddöntőben, míg Costa Rica Görögországgal mérkőzik vasárnap..

D csoport, 3. forduló:
Uruguay-Olaszország 1-0 (0-0)
gólszerző
: Godín (81.)
Uruguay: Fernando Muslera - Martín Cáceres, José María Giménez, Diego Godín, Alvaro Pereira (Christian Stuani, 63.) - Álvaro González, Egidio Arévalo Rios, Cristian Rodríguez (Gaston Ramírez, 78.) - Nicolás Lodeiro (Maximiliano Pereira, a szünetben) - Luis Suárez, Edinson Cavani
Olaszország: Gianluigi Buffon - Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini - Matteo Darmian, Marco Verratti (Thiago Motta, 75.), Claudio Marchisio, Mattia De Sciglio - Andrea Pirlo - Ciro Immobile (Antonio Cassano, 71.), Mario Balotelli (Marco Parolo, a szünetben)

Costa Rica-Anglia 0-0
Costa Rica: Keylor Navas - Cristian Gamboa, Giancarlo González, Óscar Duarte, Junior Díaz, Roy Miller - Yeltsin Tejeda, Celso Borges (Michael Barrantes, 78.) - Bryan Ruiz - Joel Campbell (Marcos Urena, 65.), Randall Brenes (Christian Bolanos, 59.)
Anglia: Fraser Forster - Phil Jones, Gary Cahill, Chris Smalling, Luke Shaw - James Milner (Wayne Rooney, 76.), Frank Lampard, Jack Wilshere (Steven Gerrard, 73.), Ross Barkley, Adam Lallana (Raheem Sterling, 62.) - Daniel Sturridge

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: