2011-11-23 10:14:10• hírek • MTI

Olaszországban is lopják a bicikliket

Egyre több olasz ül autó helyett kerékpárra, és ezzel együtt nő a biciklilopások száma: tíz leparkolt kerékpárból kettő tűnik el.

A dráguló benzinár miatt kerékpároznak az olaszok - magyarázta a sajtó az itáliai közlekedési szokásokban bekövetkezett változást. Az újságok utaltak a Vittorio De Sica rendezte Biciklitolvajok (1948) című filmre, amely példázza, hogy a második világháborút követő években számított áhított vagyontárgynak a kétkerekű jármű.

Az olasz fővárosban most naponta huszonöt kerékpárnak veszik nyoma. Még több biciklilopás történik a területileg kisebb, de kerékpárútban gazdagabb észak-olasz városokban, Bolognában, Padovában és Reggio Emiliában a Bicisicura online kerékpáros honlap adatai szerint. A Bicisicura segítségként internetes kerékpár-nyilvántartást indított.

Úgy viszik a tolvajok a biciklit, mint ahogy a hetvenes-nyolcvanas években az autórádiót lopták - jegyezte meg az Il Messaggero. A római napilap felmérése szerint a kerékpár-tulajdonosok ritkán jelentik be a lopást, mivel azt gondolják, hogy a járművet úgyis nehéz megtalálni és azonosítani. A biciklitolvajok pedig gyorsan piacra dobják a lopott kétkerekűt, amelyet már interneten is értékesítenek.

Az olasz fővárosban a biciklitolvajok atyjának Nonno furto (Tolvaj apó) számít: a 74 éves Francesco Camerierét egy hónap alatt ötször kapták rajta, amint elkötött egy kétkerekűt. "Sokan drága, mutatós kerékpárt vásárolnak anélkül, hogy láncra és lakatra ugyanannyit költenének" - magyarázta az idős férfi, hogy miért van a tolvajoknak könnyű dolguk.

Több a biciklis, több a biciklilopás Rómában

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: