2016-05-21 08:59:27• hírek • Szatmár.ro

Olaszországba zarándokolnak, tarts velük!

A Püspökség olaszországi zarándoklata várja még a jelentkezőket.

Velence, Róma és Nápoly is célvárosként szerepel a Szatmári Római Katolikus Püspökség június 19. és 27-e között megrendezésre kerülő zarándokútján. Az utazók már az első napon megérkeznek Velencébe, ahol egy éjszakát is töltenek. Másnap délután már a római Colosseum-ot csodálják, a Forum Romanum-ot, a Trevi kutat, a Spanyol lépcsőt... A harmadik napon látogatják meg többek között a vatikáni múzeumot, a Sixtus kápolnát és a Szent Péter bazilikát. Még egy napot töltenek Rómában, majd a zarándokút derekán felfedezik Pompei-t, a vulkáni láva által egykor elpusztított várost, és megtekintik Nápolyt.

A zarándokok ezt követően, a hatodik napon hajóznak Capri szigetére, de másnap már Bari-n lesznek, ahol Pio atya nyomába erednek, este pedig San Giovanni Rotondo-ban szálnak meg. Loreto a nyolcadik nap célpontja lesz, onnan már hazafelé veszik az irányt, de útközben eltöltenek fél napot San Marino-ban, június 27-én pedig a Ljubljana-Maribor útvonalon érnek a Kárpát-medencébe, késő este haza, Szatmárnémetibe.

A zarándoklatra jelentkezni, arról érdeklődni az 1 Decembrie 1918 utca 2-es szám alatt, a Szatmári Római Katolikus Püspökségen személyesen lehet, valamint a 0261-714955, 0261-716451 és 0744-483444-es telefonszámokon hétköznaponként reggel 8 és délután 4 órák között, Mekker Enikő szervezőnél. Részletes leírásokat találnak ugyanakkor a szatmariegyhazmegye.ro oldalon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: