2016-10-25 09:27:40• hírek • Sárközy Júlia/MTI

Olaszországba idén több migráns érkezett, mint tavaly

Év eleje óta 153.450 migráns érkezett Olaszországba, tíz százalékkal több mint a tavalyi év hasonló időszakában - közölte az olasz belügyminisztérium hétfőn.

2015-ben egész évben 153. 842 migráns érkezett. Bizonyos, hogy az idei év végére a migránsok száma meghaladja a tavalyit. 2014 -ben január és október vége között 152.100 migráns érkezett Olaszországba, és akkor egész évben 170 ezren jöttek Itáliába.

A mostani migrációs adat tehát magasabb az utóbbi két évben októberben mértnél, és egyben a mindenkori legmagasabb olaszországi migrációs arány.

A belügyminisztérium szerint aggasztó, hogy az idei év eleje óta több mint 19 ezer szülői vagy más felnőtt kíséret nélküli kis- és fiatalkorú érkezett Olaszországba, miközben tavaly és tavalyelőtt a számuk egész évben alig haladta meg a 13 ezret. Az olaszországi táborokban és más szálláshelyeken jelenleg 166.921 menedékkérő tartózkodik.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter, aki hétfőn a szicíliai Palermo kikötőjében a migránsokat elsőként fogadó önkéntesekkel találkozott, kijelentette, reméli, hogy a téli hónapokban a migráció mértéke csökken.

Luca Squeri a Hajrá Olaszország (FI) ellenzéki párt képviselője  feltette a kérdést, hogy az idén érkezett rekordszámú migránsssal szemben Matteo Renzi olasz miniszterelnöknek, hogy van még bátorsága tagadni a migráció okozta vészhelyzetet. "Csak Renzi nem vette még észre (...), hogy a befogadóállomások az összeomlás szélén állnak, az olasz városok szabad ég alatti sátortáborokká változtak, kaszárnyák és kórházak migránsok alvóhelyeivé válnak" - fogalmazott Luca Squeri.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: