2013-08-30 15:42:00• hírek • Kocsis Zoltán

Olasz, ukrán és portugál ellenfelet kapott a Pandurii

A Steaua után az Európa Ligában egyedüli román csapatként állva maradt Pandurri is megtudta péntek kora délután, mely ellenfelekkel mérheti össze tudását a csoportkörben. A Targu Jiu-i egyesület számára a realitás a harmadik hely megszerzése lehet a Fiorentina és a Dntepr mögött és a Pacos de Ferreira előtt. Nem kevesebb, mint hét magyar illetve román érdekeltségű klub is volt a kalapokban.

A Pandurii az E csoportban kapott besorolást, ahol a csoportelsőség várományosa a kétszeres olasz bajnok Fiorentina. Az erőviszonyokat jelzi, hogy a lila-fehérek az idei nyáron eddig 36 millió eurót költöttek erősítésekre. A legnagyobb név a német válogatott csatár Matio Gomez, akiért 15,5 millió eurót sem sajnáltak. Távozott viszont a macedón Stevan Jovetic és a szerb Adam Ljajics is - az olasz sajtó ezzel együtt a dobogóra esélyesek közé sorolja a Fiorentinát az olasz bajnokságban.

A csoport másik esélyese a kommentátorok rémálma, a Dnyipro Dnyipropetrovszk. Az ukrán klub lassan egy évtizede igyekszik megtörni a Sahtar Donyeck és Dinamo Kijev uralmát, ám ebben megelőzte őt a Metaliszt Harkiv. A kék-fehérek kispadján az a Juande Ramos ül, aki a 2000-es évek közepén két UEFA-kupát nyert a Sevillával. Érdekesség, hogy a Dnypro idén nyáron eddig egyetlen játékosért fizetett pénzt: a 22 éves bal oldali védőért, Alexnadru Vladért 800.000 eurót utalt át a - Panduriinak.

A csoport harmadik tagja a Pacos de Ferreira, amely tavaly hatalmas meglepetésre végzett a portugál bajnokság harmadik helyén - megelőzve a Pandurii rájátszásbeli áldozatát, a Bragát. Mivel a „pandúrok" a hazai meccseiket Kolozsváron játsszák majd, a „kincses város" három Pacos-játékosnak nem lesz ismeretlen: Tony, André Leao és Manuel José korábban hosszabb-rövidebb ideig megfordult a CFR-ben. A Pacosban szerepel kölcsönben az a Bebé is, akit Sir Alex Ferguson pályafutása legnagyobb melléfogásának tartanak. Nem véletlenül, hisz a 23 éves csatárért 8,8 millió eurót fizetett ki 2010-ben a Manchester United a Guimaraesnek - azóta két meccsen 75 percet játszott az angol élvonalban.

Nyugton állítható, az EL legnehezebb csoportja az A lett, ahová a spanyol Valencia, a brit Swansea, az orosz Kuban Krasznodar és a svájci St.Gallen nyert besorolást.

Ami a magyar érdekeltségű csapatokat illeti, a Köteles Lászlót foglalkoztató belga Genk és a Gulácsi Péternek kenyeret adó Salzburg is jól járt. Előbbi a Dinami Kijev, Rapid Wien, Thun, utóbbi pedig a Standard Liege, Elsborg, Esbjerg mellől juthat tovább.

Raul Rusescu és a Sevilla a Freiburg, Estoril, Liberec, Vald Chiriches és a Tottenham az Anzsi Mahacskala, Sheriff Tiraspolo, Tromsö, Costel Lazar és PAOK Szaloniki az AZ Alkmaar, Maccabi Haifa, Sahtar Karagandi, míg Stefan Radu és a Lazio a Trabzonsport, Legia Varsó, Apollon Limasszol alkotta kavrtettekbe került.

Az Európa Liga csoportbeosztása:
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT: Valencia (spanyol), Swansea (walesi), Kubany Krasznodar (orosz), St. Gallen (svájci)
B-CSOPORT: PSV (holland), Dinamo Zágreb (horvát), Csornomorec (ukrán), Ludogorec (bolgár)
C-CSOPORT: Standard Liege (belga), Salzburg (osztrák), Elfsborg (svéd), Esbjerg (dán)
D-CSOPORT: Rubin Kazany (orosz), Wigan (angol), Maribor (szlovén), Zulte Waregem (belga)
E-CSOPORT: Fiorentina (olasz), Dnyipro (ukrán), Pacos Ferreira (portugál), Pandurii
F-CSOPORT: Bordeaux (francia), APOEL (ciprusi), Eintracht Frankfurt (német), Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
G-CSOPORT: Dinamo Kijev (ukrán), Genk (belga), Rapid Wien (osztrák), Thun (svájci)
H-CSOPORT: Sevilla (spanyol), Freiburg (német), Estoril (portugál), Slovan Liberec (cseh)
I-CSOPORT: Olympique Lyon (francia), Real Betis (spanyol), Vitória Guimaraes (portugál), NK Rijeka (horvát)
J-CSOPORT: Lazio (olasz), Trabzonspor (török), Legia Warszawa (lengyel), Apollon Limassol (ciprusi)
K-CSOPORT:
Tottenham (angol), Anzsi Mahacskala (orosz), Sheriff Tiraspol (moldvai), Tromsö (norvég) 
L-CSOPORT: AZ Alkmaar (holladd), PAOK (görög), Maccabi Haifa (izraeli), Sahtyor Karagandi (kazah)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: