2011-03-08 12:37:01• hírek • ma.hu

Olasz ügyvédje házi őrizetbe vetetné a modellt

Akár két évet is ülhet előzetes letartóztatásban Keleti Györgyi Olaszországban - ügyvédje a házi őrizetbe kerüléséért fáradozik. A magyar modell nincs egyedül cellájában, s még családtagjai sem jutottak ki őt meglátogatni.

A közelmúltban kiadták Olaszországnak Keleti Györgyit: két hete a rebibbiai börtönben raboskodik. Húsz négyzetméteres cellán osztozik társaival, és akár két évig is előzetes letartóztatásban maradhat.
Olasz ügyvédje, Massimiliano Scaringella elárulta, sok tényezőtől függ Itáliában, mennyi ideig tart az előzetes letartóztatás. Meghaladhatja a két évet. Most a házi őrizetbe kerülés lehetőségét próbálják felmérni, a nyomozati anyagot tanulmányozzák. Szeretnének tisztában lenni azzal is: megfelelő módon van-e biztosítva Györgyi védelemhez való joga. Még rokonai sem jutottak ki a modellhez - írja az Új Ász.

Olasz jogi képviselője már pár nappal ezelőtt kifejtette, hogy Keleti Györgyit megpróbálják házi őrizetbe helyeztetni. Nem számítottak rá, hogy valóban kiadják a német hatóságok Olaszországban a magyar modellt, de Magyarország kiadatási kérelmét elutasították.
Így azonban Györgyi sokkal súlyosabb büntetést kaphat, mint hazánkban, mert az olaszoknál 3-8 évig terjedő börtönbüntetés is jár azért, ha valakit prostituáltak bűnszervezetben elkövetett kizsákmányolásával vádolnak.

Heteken keresztül nem lehetett tudni, hová kerül Keleti Györgyi, végül két héttel ezelőtt átszállították Olaszországba.Keleti Györgyit még Münchenben vették őrizetbe, amikor munkavállalási papírokat akart intézni magának.
Tegnap olasz ügyvédje nyilatkozott arról: az előzetes letartóztatásban levő modell szabadlábra helyezését sürgeti a római bíróságon, benyújtotta a kérelmet.

Massimiliano Scaringella szerint az olasz hatóságok szabálytalanul jártak el. Az olasz büntetőeljárási törvény ugyanis kimondja, hogy külföldi lakhelyű vádlottat ajánlott levéllel értesíteni kell az ellene folyó eljárásról.
Keleti Györgyi azonban nem kapott sem az olasz bíróságtól, sem az ügyészségtől értesítést, hogy melyik hatóság és milyen váddal indított ellene vizsgálatot. Vagyis a magyar modell védekezési lehetőségeit korlátozták.
Keleti Györgyi az ellen kiadott letartóztatási parancsról sem tudott, ezért utazott ki Németországba munkát vállalni.

Massimiliano Scaringella szerint Keleti Györgyi rendőrségi meghallgatása - mely 2008-ban zajlott - is hagy némi kívánnivalót maga után, mivel a modellnek nem biztosítottak tolmácsot, és nem mondták el neki, mi történhet, ha nem ad külföldi értesítési címet. Ezzel azonban megsértették az Európai Jogok Európai Egyezményét.

Ügyvédje háziőrizetet próbál elérni
Ügyvédje háziőrizetet próbál elérni

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: