2012-06-19 09:32:33• hírek • MTI

Két szöglet után lőtt góllal nyolc között az olaszok

Az olasz labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte a már biztos búcsúzó ír csapatot a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság C csoportjának hétfői zárófordulójában, így bejutott a negyeddöntőbe.

Az olaszok a kötelező győzelem terhével léptek pályára, míg az írek biztos búcsúzóként várták a mérkőzést. Az első félóra kevés helyzetet hozott, az olaszok birtokolták többet a labdát, az ellenfél kontrákra játszott. A 34. percben Di Natale kis híján megszerezte a vezetést, de éles szögből leadott lövését a gólvonalról kivágták a védők. Egy perccel később már örülhettek az olaszok: Cassano fejese centiméterekkel túljutott a gólvonalon, és a játékvezető helyesen érvényesnek ítélte a találatot.

A szünet után folytatódott az olaszok mezőnyfölénye, de nem lehettek nyugodtak, hiszen egy esetleges ír gól számukra is a búcsút jelentette volna. A hajrában Andrews megkapta második sárga lapját, így kiállították, majd kisvártatva Balotelli az Eb egyik legszebb góljával állította be a végeredményt.

Az eddig veretlen olaszok - a címvédő spanyolok mögött csoportmásodikként - vasárnap Kijevben a D jelű kvartett első helyezettjével találkoznak az elődöntőbe kerülésért. Az írek három vereséggel és egyetlen lőtt góllal búcsúztak a tornától.

Eredmény: C csoport, 3. forduló:
Olaszország-Írország 2-0 (1-0)
gólszerzők:
Cassano (35.), Balotelli (90.)
Olaszország: Buffon - Abate, Barzagli, Chiellini (Bonucci, 57.), Balzaretti - Pirlo, Marchisio, Motta, De Rossi, - Di Natale (Balotelli, 75.), Cassano (Diamanti, 63.)
Írország: Given - O'Shea, Dunne, St. Ledger, Ward - McGeady (Long, 65.), Whelan, Andrews, Duff - Keane (Cox, 86.), Doyle (Walters, 77.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: