2012-06-25 09:52:35• hírek • MTI

Olasz továbbjutás büntetőrúgások után

Az olasz válogatott jutott be az elődöntőbe vasárnap este a labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel a 0-0-s rendes játékidőt, illetve hosszabbítást követően tizenegyesekkel 4-2-re legyőzte az angol csapatot. Az olaszok csütörtökön, Varsóban, a német csapattal mérkőznek a döntőbe kerülésért.

Óriási De Rossi-kapufával indult a mérkőzés, ám a második perctől az angolok vették át az irányítást, s többször kerültek az olasz védelem mögé. Negyedóra rohamozás után visszaállt Roy Hodgson együttese, s átengedte a területet Pirlóéknak, akik nagyon szenvedtek a betömörülő angol védelem ellen, helyzetet csak keveset alakítottak ki, gólt pedig nem sikerült ezekből szerezniük. Mivel Rooneyék szórványos ellentámadásai is eredménytelenül zárultak, gól nélküli döntetlennel vonulhattak a felek pihenőre.

A fordulás után is az olaszok támadtak többet, ám több nagy lehetőséget kihagytak. A játékrész nagy részében meddő volt az olaszok fölénye, a masszív angol védelmen csak ritkán jutottak túl, kevés helyzetüket elpuskázták. Az angolok erejéből a támadásokra nem sok futotta, Buffonnak így nem volt dolga: következhetett a hosszabbítás.
A ráadás első fele egy véletlen olasz kapufán kívül semmilyen izgalmat nem tartogatott, a csapatok békésen, kockázatot nem vállalva futballoztak, "készültek" a büntetőkre. A második 15 percben a teljesen passzív angolokkal szemben az olaszok próbálták eldönteni a találkozót, gólt azonban csak leshelyzet után tudtak szerezni.

Olasz öröm - irány az elődöntő

A büntetőrúgásokban az olasz csapat játékosai voltak nyugodtabbak, csak Montolivo hibázott, míg a másik oldalon Young és Cole is tévesztett, így Anglia búcsúzott, Olaszország pedig elődöntős.

I. félidő:
----------

2. perc: Baloldali olasz támadás végén Marchisio kanyarította vissza a labdát, amelyet de Rossi kapásból, 20 méterről a jobb kapufára bombázott.
6. perc: Milner beadása Bonuccin változtatott irányt, a labda Johnsonhoz került, ő hat méterről lőtt, de Buffon bravúros reflexmozdulattal hárított.

Hosszabbítás:
-------------

101. perc: Diamanti próbált beadni a 16-os jobb sarkától, ám célt tévesztett, labdája ugyanakkor majdnem a jobb alsó sarokban kötött ki, végül a kapufa tövéről kipattant.

Büntetőrúgások:
---------------

Balotelli a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).
Gerard laposan a jobb alsó sarokba helyezett (1-1).
Montolivo a jobb kapufa mellé lőtte a labdát (1-1).
Rooney félmagasan a kapu jobb oldalába bombázott (1-2).
Pirlo a labda alá nyesett, a játékszer a kapu közepében kötött ki (2-2).
Young a felső lécre vágta a labdát (2-2).
Nocerino a kapu jobb oldalába gurított (3-2).
Ashley Cole a kapu bal oldalát vette célba, de gyenge lövését Buffon könnyedén hárította (3-2).
Diamanti magabiztosan a jobb alsó sarokba helyezett (4-2).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: