2015-05-21 12:53:09• hírek • Kocsis Zoltán

Olasz testvérvárosa lett Tasnádnak

Testvérvárosi szerződést írtak alá Vasile Mitrasca és Enrico Silvio Bertero, Tasnád illetve Acqui Terme városának polgármesterei. A hét elején egy szatmári delegáció látogatott az olaszországi Torinóba, ahol több megbeszélést is folytattak Piemont régió vezetőivel.

Amint azt korábban megírtuk, Adrian Stef megyei tanácselnök és Mircea Govor alelnök testvérvárosi szerződést írt Mauro Lausszal, a piemonti régió közgyűlésének elnökével. A látogatás során azonban nem csak Szatmár megye és Piemont régió között alakult ki testvérkapcsolat, de Tasnád és Acqui Terme városai között is. A húszezer lakosú olasz kisváros igazi termálvíz-paradicsomnak számít a régióban, így hasznos tapasztalatokat adhat át a termálvízben szintén bővelkedő Tasnádnak. Nagykálló és Csenger mellett Acqui Terme lesz Tasnád harmadik testvérvárosa.

A szatmári küldöttség találkozott észak-olasz vállalkozók ernyőszervezetének, a Confimprese vezetőivel és elnökével, Carmine Gellivel. A megbeszélésen Stef kijelentette, Szatmár megye számára prioritás a külföldi beruházások idecsábítása. Szó esett továbbá a két régió közötti kereskedelmi kapcsolatok szorosabbra fűzéséről, a szatmári cégek olaszországi exportlehetőségeiről is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: