2010-05-04 09:16:58• hírek • MTI

Olasz szülők harca felnőtt gyerekeikkel

Egyre gyakrabban fordulnak bírósághoz az olasz szülők nagykorú gyermekeiknek a családi fészekből való eltávolítására. Jogi segítséget kérnek a mama szoknyájától elszakadni nem tudó óriásbébik is.

- Bírói ítélet mondja ki, hogy 38 éves fiunk önállósodjon. Elegünk van belőle. Szedje a holmiját, és költözzön el otthonról - ezzel a segélykéréssel fordult az Adico fogyasztóvédő egyesülethez egy hetven év feletti nyugdíjas pár Veneto tartományban.
Általános iskolai tanárként dolgozó gyermekük még nem repült ki a családi fészekből. Arra hivatkozik, nem keres eleget ahhoz, hogy saját lakást béreljen. Idős szülei viszont nem kívánnak az örökkévalóságig vele együtt maradni A fiát semmirekellőnek tartó apa azt akarja, a bíróság tegye ki gyermekét a szülői lakásból.

"Márciusban csak Venetóban ez volt a harmadik család, mely bírósághoz fordult az óriásbébikkel szemben"- nyilatkozta az Adico ügyvédje, Andrea Campi. A fogyasztóvédelmi egyesülettől több ezer szülő kért már jogi tanácsadást arra, hogyan tegye utcára felnőtt gyerekeit. A köldökzsinórt elvágni nem akaró inkább negyven, mint harminc évesek olasz neve bamboccioni. "A generációk együttélése tradíció Olaszországban, de a gazdasági válság teremtette nehézségekben a szülők türelme elfogyott"- magyarázta az elmérgesedett szülő-gyerek harcot az Adico szakértője.

A fordítottjára is akad példa: egy negyven éves "kislány" is az Adicóhoz ment segítséget kérni szülei ellen. Apja, anyja az olasz polgári törvénykönyv 432/b. cikkelye alapján akar megválni tőle. Ezt eddig a házastársak használták egymás távol tartására, most a szülők kérik ugyanezt a lányuktól való szabadulásra. Részmunkaidőben dolgozom, nem tudom eltartani magam - állítja a lány. Nem bírjuk az örökös követelődzést, nem tudunk tovább alkalmazkodni - replikáznak a hetven éves szülők. Januárban törvényt javasolt a 18 éven felettiek otthonról való elzavarására a római kormány innovációs minisztere, Renato Brunetta. Róla azóta kiderült, hogy harminc évesen még a mamája vetette meg az ágyát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: