2010-12-21 12:17:09• hírek • Szatmar.ro

Szállodákban, hotelekben razziáztak

Hoteleket, moteleket, panziókat ellenőriztek a fogyasztóvédők ebben a hónapban. Az akció során 105.000 lejre büntettek meg különböző turisztikai egységeket amiatt, hogy nem tartották be a higiéniai szabályokat, és a többi fogyasztóvédelmi előírást.

A karácsony közeledte sok örömöt hozott a vendéglátó egységek vezetői, tulajdonosai számára, hiszen fogyasztóvédelmi ellenőrök keresték fel a megye területén található több turisztikai központot december 1. és 20-a között.
Elsősorban a higiéniát figyelték, de megnézték többek között azt is, hogy kellőképpen van-e hangszigetelve az épület, betartották-e a rovartalanítás időszakos programját, vagy hogy tiszteletben tartják-e a dohányzással kapcsolatos törvényeket. A 20 felkeresett turisztikai egységben ellenőrizték az élelmiszerek tárolását, és felcímkézését, az konyha felszereltségét.

Két vendéglátó egység nem volt helyesen besorolva, háromnak pedig le volt járva az engedélye. Három esetében nem voltak kitéve a besorolás jelei az odavezető út elejére, amelynek szemléltetnie kellene a turistákkal, hogy mire számíthatnak.
Az egyik moteles számára az hozta a büntetést, hogy az árakat csak euróban tüntette fel, ketten pedig azért fizettek, mert nem tartották be az alapvető higiéniai szabályokat és nem biztosították a kellő színvonalat. A szobákat nem szellőztették, a mellékhelyiségek nem voltak fertőtlenítve, és nem voltak törölközővel, szappannal felszerelve.

A szállásadókon kívül vendéglőket is meglátogattak. Ezek esetében legtöbb gondot az élelmiszerek nem megfelelő tárolása, valamint a nyersanyagok lejárt szavatossági ideje okozta. Egyik vendéglőben azért büntettek, mert egy helyiségben tárolták az ételeket a szeméttel.

A 20 felkeresett vendéglőt és szállodát a fogyasztóvédelmi hivatal ellenőrei összesen 105.000 lejre büntették a kihágások miatt, egyik működését pedig fel is függesztették.


Összesen 105 ezer lej értékben büntettek
Összesen 105 ezer lej értékben büntettek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: