2009-06-15 15:33:34• hírek • Parajdi Andrea

A tájképfestő árnyjátéka

A Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének egyik oszlopos és meghatározó tagja, Podolyák Vilmos egyéni kiállítással mutatkozik be. A kiállítást megnyitójára június 15-én, hétfőn délután került sor.

A Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete ismét a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előcsarnokában tárja a nagyközönség elé egyik művészének alkotásait. Podolyák Vilmos neve sokaknak ismerősen hangzik, hiszen a festőművész nem csak idehaza, hanem külföldön is több kiállítást szervezett.

A művész 1943-ban született Sárközújlakon. A hatvanas évek elején kezdett szobrászatot és festészetet tanulni a Képzőművészeti Iskolában, ahol olyan oktatók stílusaiból meríthetett mint Csapó Sándor vagy Ion Bogdan. Podolyák Vilmos '70 és '93 között Nagybányán élt, majd ezt követően Szatmárnémetibe költözött, azóta az egyik legaktívabb tagja a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének.

A művész munkásságát szülőfaluja, az ottani táj, az ottani erdő és a tiszta természet határozza meg. Legtöbb alkotásának művészi mondanivalóját a természetesség és a közvetlenség hatja át, úgy, hogy közben a hideg és meleg színek kontrasztja is kiemelkedő szerepet kap - mondták el róla kollégái Gergely Csaba, és Egyed István.A tárlat egészen július 25-ig látogatható.


A Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete ismét a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előcsarnokában tárja a nagyközönség elé egyik művészének alkotásait.
A Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete ismét a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előcsarnokában tárja a nagyközönség elé egyik művészének alkotásait



Legtöbb alkotásának művészi mondanivalóját a természetesség és a közvetlenség hatja át
Podolyák Vilmos legtöbb alkotásának művészi mondanivalóját a természetesség és a közvetlenség hatja át


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: