2009-09-24 15:26:27• hírek • Gozner Gertrud

Olasz küldöttség az Alkotóházban

Csütörtök délben a szeptember 24 és 27 közötti periódusban a megyében tartózkodó Lecce-i olasz delegáció a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ valamint a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete vendége volt. A vendégeket Pop Felician igazgató és Gergely Csaba, az Alkotóház elnöke fogadta.

Az olaszországi küldöttek a kultúra és az oktatási programok területén szeretnének kapcsolatot kiépíteni a szatmári kollégáikkal. A találkozó keretén belül Felician Pop ismertette a központ tevékenységeit, és bemutatta a periodikusan megjelentettet kiadványaikat, Gergely Csaba a képzőművészeti egyesület tevékenységét ismertette, és meghívta az olasz művészeket a jövőre megszervezendő alkotótáboraikba.

Az egyesület elnöke ugyanakkor ismertette a szeptember 29-én kezdődő Kulturális Karaván programját, amely során az Alkotóház képzőművészeinek munkáit egy vándorkiállítás keretén belül végigviszik a megye településein. Az első megnyitóra kedden Erdődön kerül sor, majd egy hét különbséggel, október hatodikán Avasfelsőfalu következik.

Október 13-án Sárközön van a sor, hogy megcsodálhassa a művészek alkotásait, október huszadikán pedig Tasnád gyönyörködhet bennük. Novemberben a vándorkiállítás Nagykárolyba érkezik, majd tizedikén Szatmárnémetiben kerülnek bemutatásra a munkák. A Kulturális Karaván, amely a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, valamint a Megyei tanács segítségével jön létre, végül november 15-én zárul.


A küldöttség az olaszországi Lecce tartományból érkezett  a városunkba.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: