2009-04-30 14:10:52• hírek • Gozner Gertrud

Olajgyűjtés rendeznek vidéken is

Májustól vidéken folytatódik a használt étolaj begyűjtését célzó kampány - áll a Környezetvédelmi Ügynökség által kibocsátott közleményben.

Ezután Erdőd,Tasnád, Avasfelsőfalu és Sárköz lakosai is leadhatják a begyűjtőhelyeken az égett olajat. Hétfőn az erdődi élelmiszerpiacon 10.00 és 12.00 óra között állítják ki a gyűjtőedényeket, pénteken 10.00 és 12.00 között a tasnádi és az avasfelsőfalui piacon lehet leadni a használt olajat, míg szombaton szintén délelőtt a sárközi piacon gyűjtenek.

A megyeközpontban és Nagykárolyban már megszokottá vált az akció, a lakosság rendszeresen visszajár a begyűjtő-állomásokhoz, ezért a zavartalan kiszolgálás érdekében májustól kezdődően a megyeközpont piacain elhelyezett központok ezután hosszabb nyitvatartási idő szerint üzemelnek.

A hónap minden utolsó hetében a Kispiacnál, a Nagypiacnál és a Szamos piacnál 9 és 15 óra között naponta leadható az olaj. Nagykárolyban az élelmiszerpiacon szintén a hónap utolsó hetében 9 és 15 óra között tart nyitva a begyűjtő állomás. Sőt, a jövő hónaptól kezdődően mind a Megyei Tanács étkezdéjében, mind a Környezetvédelmi Ügynökség épületében át lehet adni a használt étolajat.

A Környezetvédelmi Ügynökség februárban indította azt a kampányt, amelyben az égett étolaj szelektív gyűjtésére buzdította a lakosságot. Eddig két nagyobb akcióra került sor, Szatmárnémetiben és Nagykárolyban, melynek során összesen 301 litert gyűjtöttek össze.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: