2009-03-21 16:27:38• hírek • Parajdi Andrea

Olajgyűjtés Nagykárolyban is

Ahogyan arról, már korábban beszámoltunk Nagykárolyban is elkezdik az égett olaj gyűjtési akciót. A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Hivatal minél több lakost szeretne bevonni gyűjtési kampányába.

Március 23-án, hétfőn délelőtt 10 és 12 óra a nagykárolyi piacnál lehet leadni a háztartásban elhasznált olajat, amelynek rendkívül nagy a környezetre káros hatása.

Mint ismertes, Szatmárnémetiben február 23 és 28 között szervezték meg először az égett olaj szelektív gyűjtését. Az akció sikeressége nem megkérdőjelezhető, hiszen annak ellenére, hogy a lakosságnak még szokatlan ez a fajta begyűjtési kezdeményezés, 133 liter használt olaj gyűlt össze.

Mivel a megyeközpontban sikeresen zárult a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség kampánya, ezért a megye más városait is bevonják, elsőként Nagykárolyt, majd Avasfelsőfalut és Tasnádot is - mondja Békéssy Erzsébet, az ügynökség vezetője, aki abban bízik, hogy a nagykárolyiak is együttműködőek lesznek, és hétfőn minél többen leadják a háztartásukban felgyülemlett égett olajat.

Amennyiben lesz érdeklődés az akció iránt, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal egy állandó gyűjtőhelyet fog kijelölni.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: