2005-12-14 17:32:54• hírek • Szatmar.ro

Oláh Ibolya: Édes méreg

Az immár dupla platinalemezes énekesnőt senkinek nem kell bemutatni...

Az immár dupla platinalemezes énekesnőt senkinek nem kell bemutatni. Életének minden fontos mozzanatába betekintést nyerhettünk, részben dalai, részben a sajtó kitartó érdeklődése által. A tiszadobi lányt a siker nem változtatta meg. Ugyanúgy mos, vasal, takarít és vacsorával várja a párját, mint bárki más. Most pedig megjelent második szólólemeze. Ő Oláh Ibolya.

Az elmúlt 3 hónap folyamatos stúdiómunkával zajlott, amely eredménye immár a boltokban kapható "Édes méreg" címmel. Az albumon 11+1 dal található (a +1 a duett Royjal "Valamit valamiért" címmel), rajta a "Magyarország" című dal, mely Ibolya elmondása szerint eddigi karrierjének csúcspontja, s mely augusztus 20-án többmillió tévénéző szeme láttára hangzott el először, azóta pedig hosszú hetekig vezette több rádió játszási listáját is.

Az albumról a címadó "Édes méreg" című felvétel készült el először, s a rádióktól máris pozitív visszajelzést kapott! Időközben végre elkészült a várva-várt videoklip a "Magyarország" című, mára már mindenki által ismert gyönyörű dalhoz, mely hosszú heteken keresztül vezette több rádió játszási listáját is! Magával ragadó képi világ, mely gondolatokat ébreszt - így jellemezhetjük a videoklipet, amelynek televíziós premierje a TV2 Napló című műsorában került sor!

Az alkotók így nyilatkoznak a klipről:

Geszti Péter, kreatív producer: 
A videoklip számomra vizuális költészet. A 'Magyarország' című dalból készült klip álomképek sorozata. Semmiképp nem egy propaganda- vagy úgymond országimázsklipet szándékoztunk készíteni, nem is vizuális közhelyekből készült. Egy-egy hangulatot feldobó asszociációról van szó, aztán a néző dönti el, az ő számára mit sugallnak a képsorok. A klip feltétlenül pozitiv életérzést sugároz, a vége már-már forradalmi hangulatú, szerelem, őrjöngés, meghittség vagy éppen tragédia - tulajdonképp az, ami körülveszi az életünket. A klip végén a szürrealista képek pedig azt sugallják, hogy felébredve egy álomból kiderül, hogy a valóság még sokkal szebb tud lenni. Ha egy meghatározást akarnék mondani, azt mondanám, ez a klip a 'Magyarország' dalnak egyfajta vizuális megfestése.

Nagy András, rendező-operatőr:
Ez a klip egy szabad asszociáció. Készítésekor a nyitottság és a lelki mélységek keresése vezetett minket. Én egy ilyen Magyarországot képzelek el, ahol az emberek használják a lelküket és a fantáziájukat.

Az új album dalai

Az előző lemez két szerzője, Presser Gábor és Novák Péter mellett Szűcs Norbert dalszerzőként szerepel. Szövegíróként pedig Sztevanovity Dusán, Presser Gábor, Novák Péter, Orbán Tamás és Csajtay Csaba működött közre. Az album zenei rendezői Novák Péter és Szűcs Norbert.

Ibolya nagyon büszke rá, hogy a négy saját szerzeménye ("Él még él", "Belső bolygó", "Nézz vissza", "Eddig baby") Presser és Novák szerint is megállja a helyét a többi dal mellett. Ezeknek a saját daloknak Ibolya a zenéjét írta, a szövegeket Novák Péter és Orbán Tamás jegyzik. Például az "Él még él" dallama egy lengyelországi auschwitz-i kirándulás során született meg a fejében. Hazatérve az érzéseit elmondta Novák Péternek, aki végül szöveget írt ehhez a témához.

Ismét találunk a lemezen kifejezetten Ibolya személyiségére írt, személyéről íródott dalokat, ilyen például a Presser Gábor által jegyzett "Ibolyavirág" vagy Novák Péter szerzeménye, "A hiba".

Az új album további különlegessége a boritó grafika, mely Vető Gábor munkája.

A lemez sokszínűsége Ibolya egyéniségét tükrözi: Ibolyás, rockos és dallamos! Az énekesnő még idén, majd 2006 első felében az új lemez anyagával koncertkörútra indul!

Figyuzz.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: