2014-02-28 12:44:55• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Ökumenikus női világimanapra készülnek

Szeretettel hívják és várják az egyházközségek nőtagjait és minden érdeklődőt az Ökumenikus Női Világimanap ünnepélyére, amelyet március 7-én 17 órai kezdettel tartanak a Szatmárnémeti Szamos-negyedi református templomban (Bethlen Gábor tér 1).

A világon, több helyen évente megtartják az asszonyok által kezdeményezett világimanapot. Csaknem kétszáz országban, március első péntekén együtt imádkoznak a történelmi egyházakhoz tartozó asszonyok. Kárpát-medencében 28 éve, városunkban pedig 22 éve tartják meg a lélekemelő alkalmat. Az esemény házigazdája Bogya Kis Mária a Királyhágómelléki Református Egyházházkerület Nőszövetségének elnöke.

Az idei programot Egyiptom keresztyén asszonyai készítették el. Az alkalom témája: Éltető forrás a pusztában. Igét hirdet a János evangéliuma 4,3-42 alapján Nt. Pálffy Anna-Mária az Észak-Nyugat-Erdélyi Unitárius Szórványegyházközség lelkipásztora, az imanap országos elnöke. Közreműködnek a történelmi felekezetek nőszövetségi elnökségének tagjai. Az ünnepi alkalom vetítéssel és szeretetvendégséggel zárul.

Az alkalmon igét hirdet Pálffy Anna-Mária unitárius lelkipásztor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: