2016-03-06 10:06:35• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Ökumenikus női imanapot tartottak

Világimanapot ünnepeltek a keresztyén asszonyok Szatmárnémetiben. Az alkalom során  az imanapot előkészítő kubaiakkal - asszonyokkal és férfiakkal, gyermekekkel és ifjakkal - való közösséget ünnepelték. Velük ünnepeltek Isten nevében, aki meghívta őket az igazságosság és békesség birodalmába; Jézus Krisztus nevében, aki a születése által új életet ajándékozott nekik; és a Szentlélek nevében, aki maga a szent bölcsesség, amely az álmaikat és reményeiket élteti.

A huszonnegyedik ilyen alkalomon, március 4-én, 16 órától a „Fogadjátok magatokhoz a gyermekeket, mert ezzel engem fogadtok be" hívó gondolatú ökumenikus világimanapi liturgiát Szatmárnémetiben a Szentlélek római katolikus templomban tartották meg.

Hársfalvi Ottó római katolikus plébános, általános helynök és szatmári főesperes hirdetett Igét: „Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok pedig megdorgálták azokat, akik ezt tették. Amikor Jézus ezt észrevette, haragra gerjedt, és azt mondta nekik: Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony mondom nektek, aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba. Aztán megölelte és kezét rájuk helyezve megáldotta őket." (Mk 10,13-16) A prédikáció után a program tolmácsolásában közreműködtek a történelmi felekezetek Nőszövetségi Bizottságának tagjai: képviselve voltak a római katolikusok, a görög katolikusok, a reformátusok, baptisták, evangélikusok és unitáriusok. Az alkalom koordinátora Bogya Kis Mária, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület nőszövetségi elnöke volt.

A világimanap egy kubaiak által megfogalmazott áldással zárult: „Isten megáld bennünket és elküld, hogy imával, hittel, kitartással, elköteleződéssel és örömmel fogadjuk be a gyermekeket. Minden nap hajnalán áldást kapunk, És örömmel töltjük be azt a küldetést, hogy imádságban hordozzuk és ünnepeljük a Szentlélek által megszentelt élet csodáját. Asszonyok, akik a hangotokat hallatjátok, a ti fényetek egyesít minket és ösztönöz arra, hogy elfogadjuk az életet! Elfogadjuk Jézust!"

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: