2018-11-19 08:35:41• hírek • Közlemény

Ökumenikus istentisztelet Kökényesden

Megalakulásának kilencedik évfordulóját ünnepelte a Kökényesdi Református Missziós Egyházközség, a kökényesdi görög-katolikus kápolnában tartott ökumenikus istentisztelet keretében.

A Kökényesden élő református vallású híveknek immár kilenc éve nyílik lehetőségük arra, hogy vallásukat lakóhelyükön gyakorolják, ugyanis a helyi kápolnában kéthetente istentiszteleten vehetnek részt. A hit és az identitás megőrzése szempontjából mindez rendkívül fontos a többségében katolikusok által lakott településen élő református közösség számára. – tájékoztatta lapunkat ifj. Hankusz Csaba – presbiter.

 

Az ünnepségen részt vett Erdei Árva István szamoskóródi lelkész, aki prédikációjában Jézus követésére buzdította a szép számban összegyűlt híveket. Rámutatott, hogy noha az ember szabadon dönthet hitéről, az egyetlen út, amit követni kell, az a krisztusi út, amit Jézus szavaival támasztott alá: „Én vagyok az út, az igazság és az élet.” A helyi közösség egységét hangsúlyozta Harangozó József görög-katolikusfőesperes, rámutatva arra, hogy vallástól függetlenül mindannyian Krisztus követői vagyunk, ami a közösség összetartó erejét adja. Egeli Ferenc római-katolikus plébános beszédében a bel – misszió fontosságára is felhívta a figyelmet, hiszen a hit megerősítését és ápolását is fontos feladatnak kell tekinteni. Az istentiszteleten részt vett továbbá Szemák Miklós csedregi görög-katolikus parókus, illetve Elek Arnold Zoltán halmi református lelkész, aki házigazdaként köszönetet mondott a jelenlévő lelkészeknek az ünnepségen való közreműködésükért. Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: